Dragnea, cu duba la Curtea Supremă, fără mustață dar cu cătușe. A cerut rejudecarea dosarului

Dora Vulcan | 12.11.2019

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, și-a făcut pentru prima oară apariția în public de la condamnarea sa.

Pe aceeași temă

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, condamnat anul acesta, pe 27 mai, la o zi de la alegerile europarlamentare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, și-a făcut apariția marți, în public, pentru prima oară de la condamnarea sa, într-o descindere la Curtea Supremă, însoțit de un șir de polițiști și ofițeri supraveghetori.

El a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie pentru că a angajat, pe banii destinați copiilor orfani, două secretare, în subordinea sa, la PSD Teleorman. Faptele au fost comise pe când controla doar Teleormanul, ca președinte al consiliului județean și șef al organizației locale a PSD, înainte de a deveni ctitorul guvernelor Grindeanu, Tudose și multiplelor guverne Dăncilă.

Imaginile surprinse de un amator ni-l arată fără mustață, elegant, îngrijit și bine hrănit într-o stare fizică bună, care nu s-a degradat sub forța coercitivă a pedepsei privative de libertate, cu eternul zâmbet-grimasă sub care-și ascunde iritarea și care altădată premergea executării adversarilor săi sau declarațiilor șfichiuitoare la adresa contestatarilor săi, de adversitatea cărora își lega cel mai adesea măsurile abuzive și acaparatoare, cu consecințe dramatice pentru funcționarea statului și a instituțiilor sale.

Un zâmbet lăsat fără mustață, dar asezonat cu discrete cătușe, mai mult bănuite sub mânecile unui pardesiu inadecvat la temperatura de afară.

Dragnea a fost adus cu duba la Curtea Supremă și însoțit de mai mulți polițiști și ofițeri supraveghetori, cu cătușe la mâini.

Dragnea a stat foarte puțin la instanță, care a dispus amânarea judecării contestației sale în anulare la condamnarea de trei ani și șase luni.

Și o probă cu inconfundabilul său zâmbet, premergător al urgiei răzbunării sale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22