Dragnea da indicatii. El ar vrea ca DNA sa faca ancheta si la CFR, nu doar in cazul Belina

E.b. | 29.09.2017

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a sugerat ca procurorii DNA ar trebui sa se ocupe de niste probleme existente la CFR.

Pe aceeași temă

 

 

Acesta a precizat ca, pe langa hotararile de guvern pe care procurorii le investigheaza (in cazul Belina), ar trebui sa se ocupe si de o problema cu adevarat importanta, si anume niste contracte de la CFR.

 

"Avem 142 de milioane de euro pe care o societate de stat, CFR, trebuie sa ii plateasca (sic!) ca si pretentii. Eu cred ca procurorii, printre doua-trei hotarari de guvern pe care le investigheaza si care sunt legale, sa investigheze de ce statul trebuie sa plateasca unor companii private sute de milioane de euro", a spus Dragnea, citata de Ziare.ro.

 

Liderul PSD a sustinut ca ar trebui ca Guvernul sa trimita documentele care indica acest lucru la procurori, pentru "ca nu e in regula. Statul roman pierde sute de milioane de euro".

 

Dragnea sustine ca procurorii ar trebui sa investigheze  faptul ca CFR semneaza niste contracte cu unele firme si apoi lucrarile respective de infrastructura nu se realizeaza, pentru ca "gasim o virgula in contract si cerem bani".

 

"Nu imi permit sa spun cum au decis instantele. Se platesc pentru tot felul de pretentii. (...) Nu se fac lucrari si dupa parerea mea este cu complicitatea unora din companiile respective", a spus Dragnea.

 

Potrivit unuia dintre documentele puse la dispozitia jurnalistilor de Dragnea, compania italiana ASTALDI SPA someaza CFR SA sa plateasca suma de 71,5 milioane de euro, conform Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22