Dragnea: Daca se cere ridicarea imunitatii mele, le voi spune colegilor sa voteze pentru

I. P. | 20.10.2015

Liviu Dragnea a declarat la Realitatea Tv, marți seara, ca dacă DNA vreodată va cere ridicarea imunităţii sale parlamentare, le va cere colegilor săi să voteze pentru, iar dacă nu o vor face, îşi va da demisia din Camera Deputaților.

Pe aceeași temă

 

"Daca vreodata se va cere ridicarea imunitatii pentru mine, o sa le cer eu colegilor sa voteze, iar daca nu, imi dau demisia din Parlament", a spus Liviu Dragnea.

 

Întrebat cum va vota dacă DNA va face o cerere pentru ridicarea imunităţii lui Ponta, Dragnea a completat:

 

"Nu cred că putem vota altfel. Am spus destul de limpede de a avea un comportament fără ezitare în problemele importante. Ori ne hotărâm să fim consecvenţi în ceea ce spunem şi să facem lucrurile pe care le spunem, ori o să revenim la stilul vechi de a face politică. Nu mai putem face compromisuri (...) Eu vă spun foarte clar. Nu avem de gând să facem excepţie pentru nimeni. Mai mult decât atât, am mai spus, de ce e nevoie de imunitate? Suntem câteva sute de oameni care avem imunitate faţă de restul milioanelor de români".

 

PSD va vota ridicarea imunității Elenei Udrea

 

Social-democrații vor vota, în plenul Camerei Deputaților, pentru ridicarea imunității Elenei Udrea, a anunțat marți președintele PSD, Liviu Dragnea.

 

"Am și vorbit cu domnul Zgonea astăzi. Ceea ce am spus la congres, duminică, nu au fost vorbe în vânt. În situații de genul acesta nu avem niciun fel de ezitare. PSD va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare", a afirmat Liviu Dragnea.

 

Despre scoaterea lui Iliescu din BPN

 

"Eu am avut o discuție cu domnul președinte Iliescu în săptămâna de dinainte de congres. Ne-am întâlnit, am vrut să discutăm câteva lucruri și printre altele am discutat și despre funcția de președinte de onoare, pe care eu am considerat că este incorect să o tot supui la vot la fiecare congres, ca și cum ar trebui să spunem mereu dacă îl votăm pe Ion Iliescu că este Ion Iliescu. Nu. Ion Iliescu este fondatorul acestui partid, are respectul cuvenit din partea partidului, din partea tuturor membrilor și a fost de acord cu mine", a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea TV.

 

Dragnea a reiterat că un președinte de onoare nu poate să fie într-o structură executivă a partidului.

 

"Al doilea subiect pe care l-am discutat: includerea domnului Iliescu în Biroul Permanent Național sau nu. Un președinte de onoare nu poate să fie într-o structură executivă și a fost de acord cu mine. Dimpotrivă, domnul președinte Iliescu poate participa la orice întâlnire, la orice ședință, a oricărei structuri de conducere din partid, dar nu poate fi pus într-o structură executivă, pentru că nu e corect", a punctat Dragnea.

 

Despre remanierea guvernamentală

 

Dragnea a mais spus marți că simte nevoia unei împrospătări a Guvernului. Declaraţia lui vine în contextual zvonurilor tot mai intense în ceea ce priveşte remanierea guvernamentală pe care acesta ar pregăti-o.

 

Dragnea a explicat că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta în acest sens în urma căreia s-a stabilit efectuarea unei analize în perioada următoare.

 

“Am avut o discuţie corectă cu Victor Ponta şi am ajuns la concluzia că trebuie făcută o analiza în perioada următoare pentru a vedea dacă trebuie făcută o schimbare sau mai multe. E vorba de viziunea politică a PSD şi de eficienţa guvernării. Am vorbit şi cu domnul Tăriceanu. Eu simt nevoia să se împrospăteze Guvernul, dar asta trebuie să o simtă cel mai bine premierul. Dacă ajungem la discuţia că trebuie să facem schimbări (…) Eu mă uit la rezultate, economia creşte (…)”, a explicat Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22