Dragnea: Decizia luată de partid este pentru unii facultativă. Toader ne-a păcălit pe toți!

Laurentiu Gheorghe | 09.04.2019

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a continuat luni seară tirul la adresa lui Toader: „Cred că Toader ne-a păcălit pe toți”, pentru că „după ce promis în ianuarie ordonanțele, acum spune că nu e urgență”.

Pe aceeași temă

În viziunea liderului PSD, ministrul Justiției, Tudorel Toader, este vinovat pentru că și-a luat angajamentul în luna ianuarie că va iniția ordonanțele de urgență cerute insistent de conducerea partidului, dar n-a fost decât o păcăleală pentru că nu a avut nicio intenție în acest sens, iar acum spune că nu se justifică urgența.

Totodată este un atac și la adresa premierului Viorica Dăncilă. Răceala dintre șeful social-democraților și premier se vede și din faptul că cei doi nu mai efectuează vizitele împreună, fiecare având programe diferite, deși Dăncilă este prim-vicepreședinte al PSD.

„În partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG. Ne-am lăsat păcăliți toți din partid de domnul Toader. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur, nu singur, intenţionat, nu intenţionat… Ieși în ianuarie că adopți OUG, ridici scandalul până la cer, stăm în bătaia gloanțelor și din țară, și din străinătate, după care spui că nu se justifică urgența. S-a generat un scandal inutil”, a spus Dragnea luni seară la România Tv.

Referitor la Dăncilă, Dragnea a precizat că nu a mai vorbit cu premierul, dar se poate înțelege și că nu i-ar mai ascultate ordinele la Palatul Victoria, ceea ce ar fi o noutate pentru neconflictuala Dăncilă.

Dragnea dezvăluie că relațiile cu premierul Dăncilă sunt mai reci, acuzând-o că a fost mai mult plecată din țară, în timp ce el s-a aflat în turneu electoral pe la organizațiile județene de partid: „dumneai a fost plecată din țară, eu am fost prin țară. Nu ne-am mai întâlnit. Ne-am întâlnit doar o jumătate de oră înainte de evenimentul cu NATO de la Parlament”. Ironie neobișnuită la adresa premierului care s-a dovedit până acum un executant docil al tuturor dorințelor lui Dragnea.

O altă divergență s-a văzut din poziționarea premierului care a spus că nu este sigură că Rovana Plumb și Natalia Intotero vor părăsi Guvernul pentru a intra în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Se observă că Dăncilă trage de timp pentru remanierea guvernamentală, ședința CEx fiind amânată pentru săptămâna viitoare, probabil pentru că nu vrea să fie obligată de partid să-l demită pe Tudorel Toader sub pretextul alegerilor pentru Parlamentul European. S-ar părea că agendele celor doi încep să difere.

„Chiar nu-mi permit să intru în divergență cu dna prim-ministru (despre demisiile celor doi miniștri candidați la europarlamentare n.r.). Nu cred că este în regulă ca un membru al Cabinetului să meargă în campanie folosind infrastructura ministerului. Dacă e cazul să convocăm CEx pentru Rovana Plumb și Natalia Intotero care au cerut partidului să fie pe listă și acum au o problemă, discutăm. Dar nu cred că au o problemă”, a declarat Liviu Dragnea.

Ce a mai declarat Liviu Dragnea despre Tudorel Toader:

  • Al cui e dl Toader? Cred că e al poporului român.

  • CEx ori dna prim-ministru sau ne anunță că vrea să-l remanieze, ori colegi din CEx pot spune că vor să fie remaniat. Eu nu o să propun să fie remaniat Tudorel Toader. Nu pot să mă opun. Când o să ajungem acolo, dacă o să ajungem acolo, discutăm acolo

  • S-a mers la Bruxelles am înțeles cu niște articole. Am înțeles că s-a dorit lucrul ăsta ca să se arate deschidere. Eu nu am fost, nici dna Dăncilă. A fost dl Toader cu o echipă. Am auzit tot felul de variante, dar nefiind acolo nu vreau să discut.

  • Eu am zis că nu mai vreau să discut despre asta. Ne-am lăsat păcăliți tot partidul. Cred că dl Toader ne-a păcălit. A făcut-o intenționat, neintenționat… Ieși în ianuarie că adopți OUG, ridici scandalul până la cer, stăm în bătaia gloanțelor și din țară, și din străinătate, după care spui că nu se justifică urgența.

  • Nu cred că se adoptă, s-a spus explicit că nu se adoptă

  • Astea sunt legi care trebuie adoptate, săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Că se finalizează în această sesiune, la toamnă, la anul, pentru că au trecut de controlul CCR. Până la urmă ce facem? 90 și ceva la sută din amendamente sunt venite de la magistrați.

  • Orice virgulă care îi deranjează pe ei, care ar putea crea posibilitatea să scoată la iveală alte abuzuri, alte ilegalități, spun: e făcută pentru ăla

Premierul Viorica Dăncilă a declarat tot luni, la Isaccea, că va lua o decizie cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul CExN al PSD, doar după ce o să asculte şi opinia colegilor săi de partid, transmite Agerpres.

„O decizie (referitor la Tudorel Toader – n.r.) o voi lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional, când am să ascult şi părerea colegilor mei şi o să îmi spun şi eu părerea”, a afirmat Dăncilă și a adăugat că va prezenta în în CEx și o evaluare a activității ministrului Justiției în Guvern, ideea neagreată de Liviu Dragnea, care ar vrea să-l schimbe cât mai rapid pe Toader, fără multe discuții.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22