Dragnea, despre anchetarea sa în Brazilia pentru spălare de bani: ”ciorbă reîncălzită”

Dora Vulcan | 09.03.2018

Dragnea a încercat să facă față cu o mină relaxată și căznit amuzată tirului de întrebări care i-au fost adresate cu privire la investigația publicată de Rise Project privitoare la anchetarea sa în Brazilia pentru spălare de bani prin folosirea unor intermediari, numiți în argou ”portocale”.

Pe aceeași temă

 

 

„Văd o mare disperare înainte de congres. Ce vă pot spune și mărturisesc, îmi asum autodenunțul ăsta, m-au prins când vindeam portocale pe plajă. Am doar ce e în declarația de avere”, a spus Liviu Dragnea încercând să minimalizeze impactul dezvăluirilor publicate vineri de Rise Project cu privire la anchetarea sa pentru spălare de bani în Brazilia, prin intermediari, numiți în argou ”portocale” care au achiziționat proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

 

Pe tot parcursul întrebărilor pe care i le-au adresat jurnaliștii, Dragnea a afișat o mină foarte relaxată, încercând să pară amuzat și prea puțin afectat de cele scrise de jurnaliștii de la Rise Project.

 

Cu toate acestea, la multe dintre întrebări el a refuzat să răspundă spunând că tema discuției este congresul, în pregătirea căruia se justifica și prezența sa la ședința CEx de vineri, înainte de care a dat declarațiile pe holurile parlamentului. 

 

 

În legătură cu barul “Laranja Mecanica” (Portocala Mecanică), ca unul din locurile sale preferate (și redat ca element de culoare în articolul celor de la Rise Project, prin asociere cu portocala -  care în argoul local al anchtatorilor înseamnă intermediar pentru afaceri necurate - și cu filmul pe aceeași temă), Dragnea a spus ”nu știu, dacă e cazul mă duc”.

 

Întrebat de Mugurel Gheorghiaș, zis ”Melcul” - fost coleg de facultate și anchetat în același dosar - a spus că „îi cunosc tot neamul”. Întrebat dacă și-a angajat avocat în Brazilia, ceea ce ar confirma indirect că știe că e anchetat, a spus că ”discutăm despre congres”,

 

Întrebat dacă a cumpărat o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic, alintată „Casa Grande” și unde ar fi fost vizitat de anturajul său a refuzat să răspundă iar la un moment dat a părut pur și simplu blocat sub tirul întrebărilor, rămânând înțepenit cu mina sa nefiresc de zâmbitoare prin raportare la context. 

 

„Oricine iese cu o prostie trebuie să o lămuresc eu. Lămuriți-o voi! Să o lămurească ei! E cu totul întâmplătoare (dezvăluirea, n.r.), azi înainte de congres”, a spus el pentru a pune punct discuției. 

 

 „Înțeleg că e o disperare și au reîncălzit ciorba asta, au reîncălzit-o, eu n-o mănânc (...) Amestecăm congresul cu ciorba, cu portocalele”, a spus Dragnea, citat de Digi 24 (vezi video), încercând un calambur poticnit și neinspirat prin raportare la context și la postura sa. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22