Dragnea despre șefia SIE: Președintele poate numi pe oricine dar Parlamentul poate refuza

Dora Vulcan | 23.03.2017

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca "simetria folosita la cele doua servicii (secrete) in trecut a fost o solutie sanatoasa si poate fi mentinuta". El crede că se poate gasi o solutie "acceptabila" intre actuala majoritate parlamentara si seful statului.

Pe aceeași temă

 

 

 

Declarația lui Iohannis a fost făcută la scurt timp după ce președintele Iohannis a semnat decretul de numire a prim-adjunctului SRI. Serviciul este condus de un fost PNL: Eduard Helvig. În urmă cu o zi șeful statului a spus că nu se grăbește să nominalizeze un șef la SIE din moment ce Parlamentului i-a trebuit jumătate de an ca să ia act de demisia fostului șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. 

 

 

 

 

Intr-o interventie telefonica la Romania TV liderul PSD Liviu Dragnea a spus că presedintele "are tot dreptul sa desemneze pe cine doreste dar si Parlamentul are dreptul sau de a accepta sau nu". El a dat de înțeles că, dacă șeful statului nu se consultă cu reprezentanții majorității parlamentare înainte să propună noul șef al Serviciului de Informații Externe, atunci omul președintelui nu va fi votat de Parlament.

 

 

 

 "Cred ca este o decizie inteleapta a presedintelui de a face o discutie preliminara cu majoritatea pentru alegerea şefului Serviciului Român de Informaţii....Nu este un principiu gresit iar din punct de vedere al profilului cred ca trebuie un om politic cu un anumit pachet de calitati. Maior este un director foarte bun, Hellvig foarte bun, cred ca au o anumita experienta politica si o anumita cunoastere", a declarat Liviu Dragnea, citat de site-ul televiziunii RTV.

 

 

 

Insa "cred ca se poate gasi o solutie acceptabila de ambele parti" iar "simetria folosita la cele doua servicii in trecut a fost o solutie sanatoasa si poate fi mentinuta", a spus Liviu Dragnea, transmite Hotnews.ro.

 

 

 

Acesta nu a dorit sa spuna pe cine are in vedere PSD pentru acest post dar a subliniat ca "daca mergem la o discutie va dati seama ca avem si noi una sau doua propuneri, nu mergem doar sa auzim propuneri".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22