Dragnea, despre Legea gratierii: Sa plece din Senat asa cum a venit de la Guvern

E.b. | 08.05.2017

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni miercuri pentru a discuta situația privind legea grațierii, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, menționând că nu Șerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect și vor fi sancțiuni.

Pe aceeași temă

  

 

 

"Cea mai buna varianta este  sa plece din Senat cum vine de la guvern", a spus Dragnea, conform HotNews, dupa ce proiectul legii gratierii a primit un raport favorabil, cu amendamente, in comisia juridica din Senat, luni dimineata.

 

Liderul PSD a anuntat si o reunire a Comitetului Executiv National al partidului, miercuri dimineata, de la ora 10.30, pentru a discuta initiativa de saptamana trecuta a lui senatorului Serban Nicolae privind gratierea faptelor de coruptie, apreciind ca acesta "a incurcat destul de mult lucrurile".

 

 

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni miercuri pentru a discuta situația privind legea grațierii, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, menționând că nu Șerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect și vor fi sancțiuni.

 

"Nu domnul Șerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect, eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo și eu sunt foarte nemulțumit. Miercuri, la ora 10,30, vom avea un Comitet Executiv Național, unde vom discuta și subiectul ăsta, dar și alte subiecte", a precizat Dragnea, la Parlament, conform Agerpres.

 

El a menționat că raportul Comisiei juridice a Senatului referitor la legea grațierii se poate întoarce în acest for, adăugând că ar dori ca legea să nu vină de la Senat prin adoptare tacită.

 

"Nu numai eu, majoritatea suntem nemulțumiți de ce s-a întâmplat acolo. (...) Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec și o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în CEx, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziția mea și-au dat seama că de fapt nu era o informație corectă", a susținut Liviu Dragnea.

 

De altferl, liderul PSD nu a negat faptul că vor fi și sancțiuni în CExN.

 

Întrebat dacă va căuta juriști mai buni în PSD, liderul social-democrat a spus: "Aici nu e vorba de calitatea unui jurist sau nu, aici e vorba de abordare și de caracter". 

 


Intrebat daca acesta si alti membri de partid care au sustinut initiativa  vor fi sanctionati, Dragnea a raspuns: "O sa primeasca fiecare cate un premmiu pentru ca au promovat din nou PSD".

 

Liviu Dragnea a precizat si ca nu e de acord cu propunerea de eliminare a cvorumului in comisiile parlamentare, propusa de presedintele comisiei juridice din Senat, Eugen Nicolicea, facand un joc de cuvinte pornind de la numele acestuia si cel al lui Serban Nicolae: "Serban Nicolicea".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22