Dragnea doreste revenirea lui Victor Ponta: Trebuie sa candideze la parlamentare

Iulian Popescu | 17.01.2016

Victor Ponta se pregătește de revenirea pe prima scenă a politicii și se pare că nu există nicio opoziție din partea colegilor social-democrați: Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat sâmbătă că fostul premier trebuie să rămână în politică și, mai mult, să candideze la parlamentarele de anul acesta.

Pe aceeași temă

 

"Am avut discuția asta cu el, a spus că vrea să candideze și noi vrem să candideze. Eu discut foarte des cu Victor, n-am avut ieșiri publice împreună, vom avea și ieșiri publice împreună. Este firesc să candideze la Gorj. Victor Ponta nu trebuie să iasă din politică. Chiar dacă are o perioadă acum când e mai puțin prezent în politică, trebuie să rămână în politică. Este un om politic valoros și de viitor. Repet, îl încurajez să meargă mai departe cu acea fundație și abia aștept să fiu invitat la lansare când devine oficial, când ies actele de la instanță", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres, semnalizând o nouă schimbare radicală în ceea ce privește relația dintre cei doi.

 

După ce timp de cinci ani cei doi au condus partidul și țara, relația dintre ei s-a răcit în momentul în care Ponta a decis să demisioneze și să scoată astfel PSD de la guvernare, deși social-democrații își asumaseră toate criticile păstrându-l în fruntea guvernului și după ce DNA a început urmărirea sa penală în dosaul Turceni - Rovinari și apoi l-a trimis în judecată.

 

Dacă acum susține că vorbește destul de des cu Ponta, Dragnea a declarat de mai multe ori ulterior demisiei guvernului că fostul premierului nu i-a răspuns la telefon.

"L-am căutat de câteva ori la telefon, nu mi-a răspuns, nu știu dacă este în țară, dar l-am căutat și eu și mai mulți colegi", spunea Dragnea.

 

Mai mult, un nou conflict părea că a apărut între ei după ce Ponta și-a făcut fundație, o organizație în care a invitat mai mulți social-democrați ce i-au fost apropiați și pe care el i-a introdus în guvern și la conducerea PSD.

 

Fundaţia a fost înfiinţată de Victor Ponta împreună cu fostul ministru Nicolae Bănicioiu şi cu liderul ALDE Daniel Constantin, iar in ea se vor

regăsi şi alţi membri PSD.

 

Planurile pentru aceasta organizatie au fost discutate cu foştii săi miniştri la finalul anului trecut, cu care Ponta a avut o întâlnire.

 

Apropierea dintre Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si  Daniel Constantin, vechi parteneri din coalitia de guvernare, ar fi dat naştere unor discuţii privind varianta unei constructii politice alaturi de ALDE, ceea ce l-a facut pe Dragnea sa-i ameninte pe social-democratii care ar fi tentati sa se alature in respectiva organizatie.

 

Dragnea le cere membrilor PSD sa nu colaboreze cu fundaţia lui Ponta

 

Conform declaraţiilor facute de mai mulţi social-democraţi, Dragnea le-ar fi cerut membrilor PSD să nu colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?”, aspus Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, citat de Digi 24.

 

„A spus că l-a invitat pe Victor Ponta şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie”, a spus și Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

 

Victor Ponta a organizat o reuniune cu foştii miniştri din guvernele PSD la un restaurant din nordul Capitalei, fara a-l invita insa si pe Liviu Dragnea. „Am participat la o întâlnire informală cu fostul premier Victor Ponta şi cu colegii din Cabinet. Sigur, au participat mai mulţi miniştri, nu am făcut politică. Au participat şi domnul Constantin şi domnul Oprea”, a spus Mircea Duşa, fost ministru al Apărării, conform Digi24.

 

Ponta a anunțat că va candida din partea PSD. Tot la Gorj

 

Victor Ponta a anunţat, la sfârșitul anului 2015, că va candida pentru un mandat de parlamentar din partea PSD Gorj.

 

Fostul premier a explicat că are sprijinul organizaţiei din Gorj şi că nu s-a aşteptat niciodată să fie trădat de colegii lui.

“Dacă mă pun pe listă, da. În 2016, îmi doresc să fim sănătoşi şi toate lucrurile bune pe care le-am făcut în anii aceştia să continue, că nu trebuie făcut nimic altceva decât să nu stricăm ce s-a început. Proiectul meu este întotdeauna alături de PSD Gorj. Dacă ei mă vor (cei de la Gorj - n.r.), eu îi vreau, toată lumea e mulţumită”, a precizat Victor Ponta, întrebat de jurnalişti dacă va candida la alegerile parlamentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22