Dragnea, dupa nominalizarea lui Ciolos ca premier: Deocamdata avem un nume si un chip

Tudor Despina | 10.11.2015

PSD asteapta sa afle componenta cabinetului lui Dacian Ciolos inainte sa vorbeasca despre votul din Parlament, a spus marti Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

Reactia lui Dragnea vine la scurt timp dupa ce, de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a anuntat numele premierului desemnat, in persoana fostului comisar pentru Agricultura Dacian Ciolos.

 

Noi ne-am expus atat obiectivele imediat, cat sip e termen mediu, pe care trebuie sa le indeplineasca viitorul guvern. Am inteles ca Dacian Ciolos doreste o echipa neafiliata politic. Noi am fost singurul partid care a venit cu o propunere. Suntem deschisi, doar ca suntem foarte curiosi cu privire la activitatea premierului desemnat. Deocamdata avem doar un nume si un chip”, a spus Dragnea la sediul PSD.

 

In ce priveste intentia de vot a PSD in Parlament, o decizie ar urma sa fie luata in partid, insa Dragnea a aratat ca "exista date certe care arata ca acest guvern ar avea sustinere in parlamentara" din partea PNL, UDMR si a UNPR.

 

In prezent, "toata lumea e in opozitie", a adaugat liderul PSD, "o situatie atipica", dar "in conditiile in care e un premier tehnocrat nu se mai poate spune ca e vreun partid la putere".

 

La intrebarile presei, seful PSD a raspuns ca nu considera ca Iohannis a fortat constitutia: "Este dreptul constitutional al presedintelui sa desemneze un premier".

 

Ieri, delegatia PSD a mers la consultarile de la Cotroceni cu un nume de premier: social-democratii propunandu-l pe Liviu Voinea, un asa-zis tehnocrat cu sustinere in cercurile social-democrate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22