Dragnea, «foarte pozitiv» în ce priveşte intrarea UDMR la guvernare, însă nu e o «invitaţie»

E.b. | 15.05.2017

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, la România TV, că va fi ”foarte pozitiv” dacă în coaliţia de guvernământ se va discuta despre cooptarea la guvernare a UDMR.

Pe aceeași temă

  

 

”Următorul pas este să colaborăm şi mai bine. Colaborăm în Parlament, dar putem colabora mult mai strâns. Următorul pas înseamnă şi colaborarea în administraţia locală. Cred că ar fi corect ca o colaborare bună în Parlament să fie multiplicată cu o colaborare bună în administraţia locală pentru binele comunităţilor”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV, conform News.ro.

 

El a afirmat că prezenţele anterioare în Guvern ale UDMR au reprezentat un plus, întrucât Uniunea a trimis oameni bine pregătiţi la Palatul Victoria, motiv pentru care Dragnea crede că nu este o idee rea lărgirea coaliţie de guvernământ actuale. ”Dacă o să ne gândim în coaliţie la intrarea la guvernare, eu voi fi foarte pozitiv pentru că nu cred că este o idee rea, dar nu a fost efectiv o invitaţie pentru a intra la guvernare. Dacă vroiam să fac invitaţia, o făceam direct, cu subiect şi predicat”, a spus liderul PSD

 

Dagnea a menţionat însă că, până acum, nu au existat discuţii clare ale PSD sau ALDE cu UDMR pe tema intrării la guvernare

 

 

Liviu Dragnea, a declarat, în cadrul Congresului UDMR care s-a desfăşurat sâmbătă la Zalău, că îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu Uniunea şi speră ca la alegerile prezidenţiale din 2019, alegătorii maghiari să voteze, în premieră, candidatul propus de către PSD.

 

Invitat la Congresul UDMR, Liviu Dragnea a afirmat, în discursul susţinut în faţa delegaţilor, că PSD şi UDMR ar trebui să consolideze colaborarea pe care acum o au la nivel parlamentar. ”Am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă şi cred că totuşi ar trebui să ne gândim dacă nu cumva este oportun să facem pasul următor. Nu trebuie neapărat să vă decideţi la congresul ăsta, dar trebuie să ne gândim”, a afirmat liderul social-democraţilor.

 

Dragnea susţine că întărirea acestei colaborări ar putea să se manifeste prin susţinerea de către magharii din România a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2019.

 

Ştim foarte bine că membrii comunităţii dumneavoastră nu au votat până acum la prezidenţiale un candidat din partea PSD, dar eu zic că pentru toate trebuie să fie un început. Noi încă nu am stabilit candidatul dar, până în 2019, poate reuşim să vă convingem că acel candidat al nostru va fi cel care trebuie să fie votat de dumneavoastră”, a afirmat Liviu Dragnea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22