Dragnea, furibund, cere ANAF să meargă peste Iohannis. Teodorovici: Să trăiți, se execută!

Dora Vulcan | 05.07.2018

Liviu Dragnea i-a întrebat joi pe șeful ANAF, Ionuț Mișa, și pe ministrul de Finanțe dacă au de gând să recupereze „sutele de mii de euro” de la președintele Klaus Iohannis, pentru casa din centrul Sibiului pe care a pierdut-o definitiv în instanță în urmă cu doi ani.

Pe aceeași temă

 

 

știre în curs de redactare

 

”Eu îl întreb şi acum pe domnul Mişa, care este preşedintele ANAF, dacă această instituţie, precum şi uneori Ministerul de Finanţe au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis.

Îi întreb acum, public, dacă au atât de mulţi bani la buget şi nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulţi bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie sau de la domnul Mavrodin.

Îi întreb şi eu, nu vreau să îi întreb la telefon, îi întreb public, pentru că este o întrebare pusă de multe ori, pusă în studiourile de televiziune, la care văd că nu răspunde nimeni.

E făcută şi plângerea penală împotriva domnului Iohannis şi nu numai, bineînţeles o minge de ping pong între DNA, Parchetul de la Sibiu şi apoi la DNA, pentru că le e frică. Acolo discutăm de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro pe care nu le dau înapoi la statul român. Punct. Ca să vorbim de chestiuni penale, unde nu mai sunt interpretări, sunt fapte dovedite de documente.

Să îi plătească. Toţi să îi plătească (datoriile la stat - n.r.). Domnul Mişa ar trebui să se ocupe să ia banii de la toţi, începând cu Iohannis”, a spus Dragnea, citat de Digi 24 și Hotnews.ro. 

 

 

Întrebat dacă decizia ar trebui să se aplice şi celor condamnaţi care au prejudiciat statul, Dragnea a spus: “Decizie definitivă? De ce nu?”,

 

 

 

 

Minutul 6.20

 

 

Discuția pe această temă a pornit de la o întrebare adresată liderului PSD de jurnalista de la Realitatea TV. Dragnea a întrebat-o dacă a depus plângere penală la Parchetul General legată de o întrebare adresată de aceeași jurnalistă în urmă cu o zi și care viza posibile negocieri eșuate între el și reprezentanți ai statului paralel. Dragnea a acuzat-o pe jurnalistă că transmite de fapt o  „întrebare dată de Gușă sau de Rareș Bogdan”.

 

 

„M-am săturat de aceste minciuni ordinare. Ori trebuie să aveți dovezi ori trebuie să faceți o plângere penală la Parchetul general”, a declarat șeful PSD.

 

Atunci când alt reporter, care nu este de la Realitatea TV, l-a întrebat dacă el a prezentat dovezi atunci când a vorbit despre existenta unui stat paralel în România, Dragnea a spus că „O să primiți dovezile când Realitatea TV va plăti sutele de milioane de lei” datorate bugetului de stat.

 

 

 

 Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici: O idee foarte bună!

 

 

„Ideea aceasta strecurată în discursul domului președinte (PSD- n.r), de posibila amnistie, chiar îi multumesc, este o idee foarte bună pe care să o luăm în calcul.

Ca subiect, nu față de domnul președinte (Klaus Iohannis, n.r.), vă dați seama, dar un astfel de procedeu s-a mai aplicat în economie cu efecte foarte bune pentru economie și bugetul de stat”, a spus prompt Teodorovici, la scurt timp de la declarația lui Dragnea, citat de Hotnews.ro. 

 

Într-o intervenție telefonică la Antena3, Teodorovici a mai spus că Mișa este obligat să o facă, oricum. El a dezvăluit că ANAF a început acțiunea de recuperare a banilor încasați de familia Iohannis drept chirie din acel imobil pe care familia prezidențială a pierdut-o în instanță, scrie stiripesurse.ro.

 

***

Curtea de Apel Pitesti a respins, în februarie 2017, contestația în anulare formulată de familia președintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanta, o hotărâre irevocabilă.

 

Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, s-a judecat la Curtea de Apel Pitești conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 

Instanța supremă a admis atunci o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă. Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independența și imparțialitate, că urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul. În urmă articolelor apărute în presă, Carmen și Klaus Iohannis susțineau că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțîn la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor.

 

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind imobilul din centrul Sibiului. Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune cai de a o contesta. La dată de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauza a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii. Casă de pe stradă Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași.

 

În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casă au fost anulate în instanța, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casă ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmășilor lui Nicolae Bastea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmăș de drept a lui Nicolae Bastea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22