Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu vor semna legea salarizării unitare la Sinaia

E.b. | 06.04.2017

Liderii PSD se reunesc joi, la Sinaia, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, iar ulterior va avea loc şedinţa coaliţiei de guvernare, principalul punct de pe ordinea de zi fiind Legea salarizării unitare

Pe aceeași temă

  

Aceasta va fi  semnată de Liviu Dragnea, liderul PSD, premierul Sorin Grindeanu şi Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE,.

 

Printre alte subiecte care vor fi discutate de Comitetul Executiv Naţional - situaţia deputatului PSD Cătălin Rădulescu, căruia Liviu Dragnea îi va cere să se „autosuspende” din partid în urma afirmaţiilor pe care le-a făcut cu privire la protestatarii din Piaţa Victoriei.

 

 

Mâine (joi) vom discuta subiectul Cătălin Rădulescu. A încercat să se autosuspende, nu i-a ieşit. O să propun eu autosuspendarea lui”, a afirmat, miercuri, Liviu Dragnea, conform News.ro.

 

Şi subiectul Victor Ponta ar urma să fie dezbătut în cadrul CEx, în condiţiile în care Ponta a lansat o serie de atacuri la adresa lui Dragnea, care a precizat, la rândul său, că există persoane în partid care solicită excluderea fostului premier din PSD.

 

"Nu i-am lăsat să facă (solicitări) în şedinţe, le-au făcut înainte de şedinţe, nu vreau să discutăm subiectul ăsta (...) Unii da, au cerut-o (excluderea lui Ponta - n.r.), dar au şi spus-o public. Eu i-am rupt demisia. Era o demisie pe care «nu mi-o dau, dar dacă vrei s-o dai tu, dă-o tu»", a spus Dragnea.

 

 

 

În Comitetul Executiv se discută despre "dezamăgirea" lui Dragnea

 

 

 

Şi rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiţiei cu privire la activitatea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr va constitui un subiect de discuţie în Comitetul Executiv, preşedintele PSD declarându-se „dezamăgit” de expertiza realizată de Tudorel Toader.

 

Cu toate acestea, Liviu Dragnea a susţinut că ministrul Justiţiei nu riscă retragerea sprijinului politic, dar va trebui să capete „experinţă politică” şi să înveţe din „neconcordanţele” acestea din comunicare.

 

Cred că domnul ministru, dincolo de experienţa foarte mare pe care o are şi expertiza pe care o are, trebuie să capete şi experienţă politică. Este un guvern politic şi cred că va învăţa din neconcordanţele acestea în comunicare. Trebuie totuşi să vină cu legile pe care le aşteaptă toată lumea”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

 

După Comitetul Executiv Naţional va avea loc, la ora 14.00, şedinţa coaliţiei la guvernare, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu fiind invitat la Sinaia pentru a semna, alături de Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu legea salarizării unitare.

 

"Noi joi vom semna legea, ca şi iniţiativă parlamentară. Prim-ministrul şi doamna ministru al Muncii mi-au zis mie şi domnului Tăriceanu că cea mai bună variantă este să o transformăm într-o iniţiativă parlamentară, nu într-o iniţiativă legislativă a Guvernului, pentru a câştiga timp. 


(...)  Astăzi, proiectul de lege unic al salarizării este gata. Urmează ca joi, poate chiar de mâine, ministrul Muncii să meargă la Parlament să înceapă să strângă semnăturile, pentru cei care vor să fie co-iniţiatori la această lege, şi joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

 

Totodată, în cadrul întrunirilor de joi, de la Sinaia, va avea loc şi o evaluare a miniştrilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22