Dragnea și-a schimbat camarila, întărită cu femei. Rezultatul, anunțat în fața unei săli goale

Dora Vulcan | 10.03.2018

Claudiu Manda a anunțat rezultatul votului, în fața unei săli goale în care nu au mai rămas decât cei aleși care, iată, au știut dinainte că vor fi aleși dovadă faptul că nu au părăsit câmpul de luptă al congresului. Plecarea delegaților a dovedit un singur lucru: că rezultatul votului a fost unul previzibil.

Pe aceeași temă

 

 

Claudiu Manda a anunțat rezultatul votului, în fața unei săli goale în care nu au mai rămas decât cei aleși care, iată, au știut dinainte că vor fi aleși dovadă faptul că nu au părăsit câmpul de luptă al congresului. Plecarea delegaților a dovedit un singur lucru: că rezultatul votului a fost unul știut dinainte iar aparatul de partid a fost mobilizat doar pentru momentul de stand-up comedy cu Liviu Dragnea, nu și pentru un rezultat știut din clipa în care Dragnea a decis în CEx al PSD diluarea consistenței unei potențiale opoziții în rândul vicepreședinților prin sporirea numărului lor în numele egalității de gen. De altfel, prin această manevră măcar că a scăpat de Ecaterina Andronescu, devenită simplă membru înainte să-i expire mandatul de vicepreședinte, și tot e ceva.

 

Nu e nicio surpriză, cei 16 vicepreședinți din regiuni, câte un bărbat și o femeie, sunt cei care trebuiau să iasă, iar nr. 2 în partid devine premierul Viorica Dăncilă, care a fost aleasă președinte executiv, transmite Digi 24. 

 

Lupta cu statul paralel a fost o temă importantă la Congresul PSD. Liviu Dragnea le-a vorbit social- democraţilor despre continuarea reformei în ceea ce priveşte legile justiţiei şi a codurilor penale. În plus, liderul PSD spune că nu mai vrea ca românii să fie ascultaţi şi arestaţi fără motiv de ”instituţiile de forţă”. În aceste condiții, Liviu Dragnea a anunţat schimbarea legilor de funcţionare a serviciilor secrete dar și pentru procurori și președinte fără să spună explicit care vor fi acestea. Social-democratul a vorbit şi despre suveranitatea României, context în care a strecurat și informația că va da o lege a defăimării, noțiune generoasă la care se pot califica toți cei care, într-un fel sau altul, devin critici cu guvernarea PSD.

 

Ecaterina Andronescu și Nicolae Băncioiu, care se înscriseseră în cursa pentru numărul 2 în PSD, la Congresul extraordinar de sâmbătă, au ieșit supărați din sală și au anunțat că se retrag, astfel că postul de președinte executiv al PSD i-a revenit singurului candidat rămas: premierul Viorica Dăncilă.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22