Dragnea și Olguța amână legea salarizării unitare încă o săptămână: să mai stea la dospit

Dora Vulcan | 10.04.2017

Liviu Dragnea a anuntat luni ca depunerea proiectului legii salarizarii in Parlament se amana cu o saptamana, ca să poată ”să-și dea lumea cu părerea”, să poată fi discutată de grupurile parlamentare PSD si ALDE și publicată în presă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Legea salarizării unitare a bugetarilor, AICI

 

 

 

 

 

 

Intrebat de ce s-a ajuns la amanarea legii in Parlament, desi ministrul Lia Olguta Vasilescu anuntase duminica seara ca legea va ajunge in Parlament luni, Dragnea s-a autovicitmizat:

 

 

"Din cand in cand, mai iau si eu decizii la partid. O saptamana, 10 zile in plus nu strica nimanui, ba dimpotriva".

 

 

"Este o perioada in care absolut toata lumea are posibilitatea sa studieze. Daca vor veni propuneri care imbunatatesc textul, anexele, aduc principii mai bune, teoretic da (mai pot fi modificari - n.red.). Credem foarte mult in proiect, dar e mai bine sa mai stea la dospit o saptamana, 10 zile. Putin posibil sa vina amendamente de majorare, dar este posibil sa vina amendamente de micsorare (de salarii - n.red.). Haideti sa vedem, poate vin amendamente extraordinar de bune", a mai spus Dragnea.

 

 

Pe același ton victimizant, Dragnea a dat asigurări că legea "nu se adopta in aceasta noapte, ca vrem sa fie mai bine inteleasa" și că va putea fi consultată pe site-ul PSD.  .  

 

 

Până acum PSD spunea că nu e nevoie de dezbatere publică, pentru că legea  va fi asumată de Parlament.

 

 

Schimbarea de atitudine a PSD poate avea legătură cu multiplele contestări ale legii. Până acum, două confederații sindicale au cerut demisia Olguței Vasilescu și au calificat legea o ”caricatură” iar CSM a reclamant lipsa de transparență și temeri asupra discriminării între categoriile profesionale din Justiție. 

 

 

În urmă cu o seară, ministrul Olguta Vasilescu anuntase ca luni se semneaza proiectul de toti parlamentarii PSD si se depune la Senat. 

 

"Nu, eu nu vreau sa il depuna azi. Sa mai stea o saptamana, sa mearga la grupuri, publicam si in presa, sa-si mai dea lumea cu parerea", a spus Liviu Dragnea, citat de ziare.com,  intrebat daca proiectul Legii salarizarii unitare va fi depus la Parlament in cursul acestei zile.

 

 

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, declarase, duminica seara, la Antena 3, ca proiectul Legii salarizarii unitare in sectorul public va fi depus luni la Parlament astfel incat toti parlamentarii PSD sa-l poata semna in calitate de coinitiatori. Lia Olguta Vasilescu susține că proiectul Legii salarizarii unitare nu a fost dat pana acum publicitatii pentru ca tot s-au facut modificari, insa textul legii va intra luni in parcursul legislativ.

 

 

"Maine (luni - n.red.) va fi semnata de absolut toti parlamentarii, noi avand foarte multe semnaturi deja, in jur de 200. Colegii care nu au apucat sa o semneze vor avea maine o sedinta unita a grupurilor parlamentare ca sa mai prezentam o data principiile acestei legi pentru cine nu a fost la Sinaia si vom intra cu ea in Parlament intr-o procedura destul de rapida de dezbatere a acestei legi", a declarat Vasilescu duminica seara.

 

 

 

Ea a precizat ca proiectul mai poate suferi amendari, inclusiv din partea sindicatelor.

 

 

"Nu dorim sa spunem ca nu vom accepta amendamente din partea Opozitiei, chiar si a sindicatelor, a oamenilor simpli care vor avea ocazia sa vada aceasta lege incepand de maine si, daca vor simti nevoia sa ne semnaleze vreo greseala, suntem dispusi ca in Parlament sa corectam aceste lucruri pentru ca legea nu este perfecta, dar incercam sa avem cea mai corecta varianta posibila", a spus ministrul Muncii.

 

 

Aceasta a precizat ca graficul adoptarii acestei legi ia in calcul o eventuala cerere de reexaminare a presedintelui Iohannis sau o sesizare a CCR, scopul fiind promulgarea legii inainte de 1 iulie.

 

 

Insa, Lia Olguta Vasilescu a estimat ca presedintele Klaus Iohannis "nu va risca" sa ceara reexaminarea legii tocmai pentru ca primele majorari se fac de la 1 iulie. "Teoretic nu ar avea niciun motiv sa nu o promulge pentru ca este vorba de cresteri de venituri ale romanilor, mai ales ca trecem printr-o dezbatere ampla in Parlamentul Romaniei (...) Noi luam in calcul inclusiv ca legea sa fie atacata la CCR", a mai spus Vasilescu.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22