Dragnea îi răspunde lui Klemm: “Nu afectez libertatea de exprimare. Voi modifica legea”

Tudor Despina | 15.02.2016

Liviu Dragnea a anunțat că va demara procedura legislativă pentru a scoate defăimarea și sancțiunile din legea pe care o promovează.

Pe aceeași temă

 

Dragnea a declarat în fața presei că în acest moment legea nu mai prevede un cuantum maxim al amenzilor, spunând că va scoate complet articolul în cauză, pentru a nu mai crea confuzie. În plus, președintele PSD a precizat și că legea nu va mai conține niciun fel de amenzi.

 

Prin amendamentele pe care le voi depune, o să scot și această trimitere la lege, ca sa nu mai existe confuzie. Astăzi voi scoate din lege și definiția defăimării. În continuare se poate înjura la televizor, pe Facebook, pe orice sistem de comunicare. Nu afectez prin nicio acțiune de-a mea libertatea de exprimare”, a spus Dragnea, citat de Hot News.

 

Reacția președedintelui PSD vine după ce ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a criticat proiectul de lege. Într-o declarație de presă transmisă luni, Klemm susține că o societate democratică sănătoasă implică protejarea libertății de exprimare, iar exprimarea ofensatoare nu trebuie interzisă cu prețul libertății de exprimare.

 

Referitor la proiectul legislativ cu titlul "Proiect de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup", politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clara. Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase.

 

Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare. Asa cum a declarat presedintele Obama: "Cea mai puternica arma impotriva discursului instigator la ura nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale tolerantei care se ridica impreuna impotriva bigotismului...", argumentează misiunea diplomatică americană în România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22