Dragnea ii pune conditii lui Ciolos: Depinde de dvs. daca vom fi parteneri sau adversari

Tudor Despina | 17.11.2015

Cabinetul Dacian Ciolos cere, astazi, votul de incredere al Parlamentului pentru a-si incepe activitatea. De la tribuna Legislativului, liderul PSD a impartit misiuni noului Executiv. “Depinde de dvs. daca vom fi parteneri sau adversari”, a spus Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

Votul de astazi vine intr-o zi mai putin obisnuita, a aratat seful social-democratilor in plenul Legislativului. “Trebuie sa dam votul de investiture unui guvern din care nu face parte niciun partid politic. Nu este asumat de nicio majoritate parlamentara”, a punctat Liviu Dragnea.

 

Abia iesiti de la Guvernare, social-democratii au asteptari de la Executivul lui Dacian Ciolos. Iar de modul in care Cabinetul “va raspunde” asteptarilor PSD va depinde si votul acordat astazi.

 

S-a facut ieri un bilant al guvernarii noastre, nu voi relua acum cifrele. Sunt cateva realizari pe care vreau sa le subliniez: cresterea economica, veniturile populatiei, taxe reduse, s-a redus deficitiul bugetar. O politica sociala nu este doar corecta moral, dar este si performanta economic.

 

Domnule prim-ministru, misiunea dvs este sa cresteti salariul minim, sa asigurati cresterea cu 10% a tuturor bugetarilor, asa cum a votat Parlamentul, aveti bani pt aceasta crestere. Depinde de dvs daca vom fi parteneri sau adversari!”, a spus Dragnea.

 

Mai mult, sustin social-democratii, instalarea unui guvern tehnocrat inseamna ca PSD a pus stabilitatea tarii inaintea intereselor de partid. “Aveam toate motivele sa continuam guvernarea si aveam tot dreptul sa cerem ca functia de prim ministru sa revina PSD si am si facut-o. A fost o alta nominalizare. Si nu puteam sa ignoram situatia in care se afla Romania”.

 

Dragnea a atras atentia ca votul de astazi in Parlament nu va fi “un cec in alb”: “Vom sustine Guvernarea, atat timp cat continua masurile ecnomice incepute de guvernarea noastra, atat timp cat avem certitudinea ca va pregati in mod corect alegerile din 2016”.

 

Totusi, a subliniat liderul PSD, daca vor avea indoieli fata de activitatea Executivului, “atunci sprijinul nostru va inceta. Nu vom ezita sa folosim toate mijloacele pentru a concedia guvernul”.

 

Liviu Dragnea a mai precizat nevoia ca tara sa revina “cat mai rapid la un guvern legitimat prin vot”  si nu a uitat nici de faptul ca intr-un an vor fi alegeri: “Victor Ponta a fost cel mai bun premier pe care Romania l-a avut de la Revolutie incoace”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22