Dragnea il ameninta pe ministrul Finantelor cu remanierea: N-ar respecta programul de guvernare

Fara Autor | 24.01.2017

Viorel Stefan, ministrul Finantelor, criticat dur de Liviu Dragnea si de premierul Sorin Grindeanu. Dragnea si Grindeanu au discutat azi cu ministrii pe tema bugetului pe 2017. Presedintele PSD afirma, aseara, la Romania Tv, ca atat el, cat si primul ministru au fost nemultumiti de ceea ce au gasit la intoarcerea din SUA.

Pe aceeași temă

 


UPDATE: Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, a fost criticat dur de Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi de premierul Sorin Grindeanu, în cursul discuţiilor de marţi pe tema proiectului de buget pe anul 2017, fiindu-i imputat faptul că nu a respectat prevederile din programul de guvernare al PSD, potrivit unor surse social-democrate, citate de News.ro

 

Liderii PSD nu exclud nici remanierea ministrului de Finanţe, însă acest lucru nu ar urma să se întâmpe în perioada imediat următoare.


Liviu Dragnea, a fost deranjat, la revenirea din SUA, de forma proiectului de buget pe care Ministerul de Finanţe a publicat-o şi a lansat-o în dezbatere. El i-a imputat ministrului de Finanţe că în proiectul de buget nu sunt cuprinse anumite măsuri promise de PSD, iar alocările unor ministere nu reflectă programul de guvernare al social-democraţilor.

 

Potrivit unor surse din partid, critici identice au venit şi din partea premierului Sorin Grindeanu.

 

Presedintele PSD a declarat la Romania Tv ca fiecare ministru va fi chemat astazi pentru a discuta bugetul, din cauza nemultumirilor existente. Dragnea a precizat ca lucrurile pe care le-a discutat la plecarea din tara nu s-au reflectat in proiectul final al bugetului.

 

Conform informatii aparute in spatiul public despre bugetul pe 2017, Guvernul Grindeanu va acorda Televiziunii Romane in 2017 un buget de 950 milioane lei, de cateva ori mai mare decat cel din 2016, când bugetul instituţiei a fost de 124,7 milioane lei, a anuntat Realitatea Tv. O mare parte dintre acesti bani ar urma sa se duca pe plata datoriilor acestei institutii.

 

Profit.ro a anuntat de asemenea ieri ca bugetul de stat pe 2017 publicat de Guvernul Grindeanu prevede o majorare a cheltuielilor DNA cu 39%, institutiei anti-coruptie alocandu-i-se aproximativ 37 de milioane de euro.

 

Au existat de asemenea critici legate de faptul ca Apararii nu ii va fi alocat 2%, asa cum era prevazut, insa Dragnea a precizat ca forma finala a bugetului va prevedea alocarea a 2% dpentru Aparare.

 
 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22