Dragnea: În locul lui Dăncilă, eu nu-l primeam pe Iohannis în curte. Iohannis s-a făcut de râs

Redactia | 20.12.2018

Liviu Dragnea a susținut că președintele Iohannis s-a făcut de râs mergând la ședința de guvern și, dacă era în locul premierului Dăncilă, nu l-ar fi primit pe șeful statului nici măcar în curte.

Pe aceeași temă

„În viziunea mea, da (s-a făcut de râs-n.r.), nu avea ce să caute acolo. (...) A fost doar să citească ce i-au scris cei de la Administrația Prezidențială, să facă poze și să plece. Președintele nu poate bloca deciziile de Guvern. (...) Ai tupeul să mergi la o ședință de Guvern pe care tu-l blochezi. (...) Eu nu-l primeam în curte”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD a comentat că președintele „vrea să arate că contează”. „Nu contează”, a mai spus el.

Dragnea a spus că nu crede în colaborarea despre care a vorbit Iohannis, în perspectiva exercitării președinției Consiliului UE. El a amintit că premierul conduce Consiliul UE, însă președintele este cel care participă la Consiliul European. Astfel, a adăugat el, dacă Iohannis era sincer, ar fi trebuit ca Dăncilă să fie cea care merge și la Consiliul European.

„Va fi singurul caz din istoria UE când cel care deține președinția Consiliului UE să nu participe la Consiliul European”, a precizat el.

Întrebat ce sfat i-ar da premierului, Dragnea a răspuns: „Doamna Dăncilă e o femeie matură, responsabilă și știe cum să reacționeze. Nu are nevoie de sfatul meu”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22