Dragnea, inovatii in Justitie: Divizie de procurori care sa ancheteze doar judecatori

E.b. | 02.01.2017

Liviu Dragnea a vorbit, luni seara, la Romania TV, despre proiectele pe care PSD-ul le are in vedere in domeniul Justitiei. Liderul PSD sustine o lege a raspunderii magistratilor, dar crede ca este nevoie de o dezbatere nationala care sa implice toti factorii de decizii, asociatiile profesionale si societatea civila.

Pe aceeași temă

 
  

 

Liviu Dragnea mai sustine ca judecatorii au ajuns sa se teama de procurori si de aceea propune crearea unei divizii speciale de procurori care sa se ocupe de cazurile judecatorilor trimisi in instanta, iar acest lucru sa nu poata fi facut de orice procuror, conform HotNews.ro.

 

Dragnea vrea o lege car pare discretionara si, totodata, ciudata: numai anumiti procurori sa poata ancheta judecatori

 

"In studio la noi ati declarat ca daca PSD-ul va ajunge la guvernare Justitia va fi egala pentru toata lumea...", vine intrebarea moderatoarei RTV.

 

Dragnea vorbeste despre o lege privind raspunderea magistratilor, corelarea anumitor legi, ca e nevoie de discutii pe aceasta tema, fara tabuuri, dar avertizeaza ca aceasta dezbatere trebuie lansata curand si nu va dura "la nesfarsit".

 

"Orice om din tara este speriat ca pe baza legislatiei actuale oricine poate fi luat pentru orice", spune Dragnea.

 

"Multi judecatori se tem sa ia decizii impotriva propunerii procurorilor, deoarece se gandesc ca pot fi ei maine in boxa acuzatilor. Propun infiintarea unei divizii speciale de procurori care sa ancheteze doar magistrati si sa nu mai poata face asta orice judecator. E nevoie de un echilibru. Am vorbit cu mai multi oameni din sistem si mi-au zis ca ar putea fi o idee buna", crede liderul social-democrat, conform HotNews.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22