Dragnea: Iohannis „zapciul” vrea să ia cu japca România, așa cum a luat cu japca casele din Sibiu

Redactia | 05.12.2018

După ședința din Camera Deputaților în care i s-a cerut revocarea din funcția de președinte, Liviu Dragnea lansează teoria conspirației, în care ar fi implicat președintele Klaus Iohannis și DNA.

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea a apelat miercuri la teoria conspirației pentru a încerca să explice pierderea de către PSD a majorității în Camera Deputaților, acuzând un plan pus la punct de președintele Klaus Iohannis, DNA, Marian Neacșu (exclus recent din PSD) și Raluca Turcan pentru încercarea de revocare a sa de la șefia Camerei.

”Nu se întâmplă nimic fără Klaus Iohannis”, a susținut Dragnea în fața jurnaliștilor pe holurile Palatului Parlamentului.

Ce a declarat miercuri seară președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, extrem de nervos:

„Nu e prima dată când astăzi am văzut încă o încercare disperată de a lua cu japca o instituție. Așa încearcă și cu Guvernul și cu Parlamentul și cu România. Ăsta e stilul lui Iohannis. Aceste instituții îl deranjează. Nu se întâmpla nimic fără coordonarea lui. De câteva săptămâni bune o parte dintre liberali se tot lăudau că îl au în spate le Iohannis care împinge lucrurile și să se mobilizeze să dea jos Guvernul. Ce am auzit astăzi de la Iordache, un deputat PNL i-a propus să se ridice de pe scaun, că îl are la telefon pe președintele Iohannis și că îl roagă să vorbească cu acesta, promițându-i că în schimbul revocării o să-l pună pe el președintele PSD.”, a declarat Dragnea.

"Așa au vrut să ia cu japca și Guvernul, acum vor să ia cu japca și Parlamentul României, forțând legea. Și vor să ia cu japca și România. Este stilul lui Iohannis. Așa cum a luat cu japca și casele din Sibiu, așa vrea să ia cu japca și România", a fost reacția lui Liviu Dragnea după scandalul din Camera Deputaților.

"Ăsta e președintele nostru - Iohannis zapciul", a continuat Dragnea atacul la adresa președintelui.

O coincidență în care nu crede nimeni, doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată la DNA. Sper să fie ca martor sau cine știe. Era unul dintre vicepreședinți. La doi li se făcuseră cereri de revocare. Domnul Pirtea, de la PNL, profesor care l-a luat pe domnul Coldea la Timișoara, era în plan să conducă lucrările. Aseară l-am împuternicit pe domnul Iordache să conducă lucrările. Nu am fost în sală pentru a-i lăsa să se desfășoare”.

Întrebat pe ce se bazează când spune că șeful statului ar fi în spatele a ceea ce s-a întâmplat astăzi în Camera Deputaților, Dragnea a spus că "de câteva săptămâni bune unii membri ai PNL se laudă că il au în spate pe Klaus Iohannis, care îi protejează și încurajează să dea jos Guvernul și să revoce conducerea Camerei".

„Da, știam de plan, e un plan făcut de Marian Neacșu cu doamna Raluca Turcan. Spuneau că e un plan de Oscar, nu are nicio legătură cu legea și legea trebuie respectată”, a spus Dragnea.

Întrebat despre deputații plecați din PSD și înscriși în partidul lui Ponta, liderul social-democrat a comentat: ”E bine să i se alăture lui Ponta, e un mare bărbat politic, stă după fustele Ralucăi Turcan”.

În ceea ce privește proiectul UDMR privind autonomia, Dragnea a spus: ”Nu îl susțin, în primul rând e neconstituțional. UDMR nu condiționează susținerea de acest proiect. Da, contăm pe susținerea UDMR în Parlament”.

Nu în ultimul timp, liderul PSD i-a ironizat pe jurnaliști când aceștia l-au întrebat despre ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea: ”Nici eu nu am pe masă nici o OUG de amnistie și grațiere”, a spus el, parafrazând-o pe Viorica Dăncilă, care spunea săptămâna trecută că nu știe de un astfel de act normativ.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22