Dragnea îl «unge» pe ministrul Apărării. Variante: Mihai Weber, Ion Mocioală, Georgian Pop

E.b. | 12.09.2017

Liderii PSD se reunesc azi, în frunte cu Liviu Dragnea, la Parlament, într-o şedinţă lărgită a Biroului Politic Naţional. Motivul: desemnarea noului ministru al Apărării. Dragnea a fost întrebat şi dacă a discutat cu ambasadorul SUA pe tema viitorului ministru, dar a spus că nu are nevoie de "viză".

Pe aceeași temă

 

 

 

Liviu Dragnea va anunţa numele viitorului ministru. Potrivit unor surse social-democrate, cele mai mari şanse le are fostul membru al Comisiei SIE, Mihai Weber, alte variante luate în calcul fiind preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, deputatul Georgian Pop şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase, transmite News.ro.

 

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că liderii formaţiunii se vor reuni marţi la Parlament într-o şedinţă lărgită, una dintre temele discutate fiind noua nominalizare pentru conducerea MApN.

 

"Marţi avem un Biroul Permanent Naţional lărgit, unde voi propune din partea PSD premierului un nume şi ulterior să fie prezentat preşedintelui României. Deci marţi se va rezvolva problema", a afirmat Dragnea, prezent la manifestările de la Ţebea.

 

Întrebat dacă şedinţa CSAT de joi are legătură cu actuala "criză" din MApN, Dragnea a negat: "Nu cred şi nu văd ce criză e. La armată e un mininistru interimar, are toate competenţele. Nu poate să fie nicio criză".

 

Şeful PSD a fost întrebat şi dacă a discutat cu ambasadorul Hans Klemm pe tema viitorului ministru, el spunând că nu are nevoie de "viza" unui diplomat pentru a face numiri, dar a existat o comunicare.

 

"N-am discutat despre această propunere, pentru că nu trebuie să iau viza de la niciun ambasador pentru membrii guvernului, dar i-am spus ambasadorului că marţi vom avea BPN şi va fi un ministru plin", a spus Dragnea.

 

Printre numele discutate în PSD pentru şefia MApN se numără Mihai Weber, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor şi fost membru al Comisiei SRI, Georgian Pop, deputat PSD şi fost preşedinte al Comisiei de control al SRI, deputatul Ion Mocioală, preşedinte PSD Caraş-Severin, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase.

 

Întrebat despre aceste variante, Liviu Dragnea a afirmat, duminică, la Ţebea, că, de obicei, numele vehiculate în presă nu sunt şi cele luate în calcul de PSD, fără a oferi alte variante despre următoarea propunere PSD.

 

Premierul Mihai Tudose a anunţat săptămâna trecută că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că ”sunt bani pentru salarii””dar ”cineva” din MApN ”a avut imaginaţie”. 

 

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, săptămâna trecută, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia.

 

Demisia a venit după ce reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22