Dragnea la Galați: Iohannis la summit-ul de la Sibiu a mai cerșit o sancțiune pentru România

Laurentiu Gheorghe | 11.05.2019

PSD organizează un miting electoral la Galați cu Liviu Dragnea la care participă și Viorica Dăncilă într-o unitate de nezdruncinat social-democrată. Pe scenă mai sunt Teodorovici, Carmen Avram și Dan Nica.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă s-a dezlănțuit la mitingul PSD de la Galați, făcând gafa caracteristică și confundând Galațiul cu Iașul, dar în rest țipând despre suveranitatea României și realizările PSD. Cu o voce strangulată de emoție nu a scăpat ocazia de a ataca Uniunea Europeană, pe Klaus Iohannis, și pe cei care „reprezintă interesele altor țări în Parlamentul European dar își spun români”.

„Am cerut președintelui României ca la summit-ul de la Sibiu să ceară ridicarea MCV, intrarea în Schengen, pentru ca noi românii să stăm la masa deciziilor. Nu am văzut acest lucru. Am văzut doar poze. Cum ne regăsim noi în declarația de la Sibiu, cum sunt reprezentate dorințele și interesele românilor?”, și-a vărsat năduful pe scena de la Galați premierul Viorica Dăncilă, ignorată de toți liderii europeni care nu au vrut să stea de vorbă de ea.

Prezența premierului alături de Liviu Dragnea este o demonstrație a unității de monolit a PSD. Totuși, s-a remarcat absența oricărei referiri la președintele PSD în discursul înflăcărat al premierului care nu a vorbit decât de realizările Guvernului și PSD, la modul general.

Rovana Plumb a corectat scăparea premierului pronunțând numele liderului PSD de nenumărate ori, amintind de discursurile dinainte de 90 când cârmaciul era unul singur, făcând un arc peste timp care i-a înflăcărat pe nostalgicii perioade de aur.

„Noi suntem România. PSD reprezintă cel mai bine interesele României, oriunde, în Europa și în lume. PSD are cel mai bun program de guvernare din ultimii 30 de ani și asta datorită unui lider cu viziune, un om care își iubește țara, Liviu Dragnea președintele PSD”, a afirmat Rovana Plumb

Carmen Arvam a reiterat ideea că PNL și USR manipulează și vor să stăpânească prin ură. A făcut apel la românism și la mândria PSD-istilor de a fi români și de a-și spune cuvântul și să voteze PSD. „Adevărul este că România sub PSD a crescut” a spus Carmen Avram. „Adevărul este că România merită mai mult pentru că suntem mari, suntem gospodari, puternici și frumoși” a mai spus candidata de pe locul doi pe lista PSD pentru europarlamentare.

PNL-iștii și USR-iștii „vor să ne aducă la nivelul lor mic ca să ne poată stăpâni. Am ajuns să trăim într-o țară în care suntem atât de manipulați încât se dezbină familii. Am ajuns să credem că România e mică și nesemnificativă. România este pe locul 7 ca mărime din Uniunea Europeană. Nu suntem mici, nu suntem neimportanți”, a spus Carmen Avram.

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

 • Vă salut cu multă căldură. Salut acest județ și istoria acestui oraș. Ținem summitul PSD la Galați. Fiindcă suntem europeni și la Galați, și la Brăila... și în toată țara. Noi suntem români, europeni în toată țara

 • Suntem europeni nu numai în toate cele șase case furate de Iohannis la Sibiu.

 • Iohannis a folosit acest summit, făcut cu bani mulți, pentru campania lui electorală, pentru interesele lui politice, și-a chemat stăpânii. Se plimba singur și nu îl băga în seamă.

 • Sunt sigur că Iohannis a mai cerșit încă o sancțiune pentru România.

 • A profitat de faptul că a fost singur și a lucrat împotriva României, a atacat Guvernul, justiția, tot ce e mai bun în această țară

 • Premierul Olandei ne-a jignit.

 • Nu am vrut să le vindem portul Constanța.

 • Președintele Franței spunea că e îngrijorat de ce se întâmplă în România, și noi avem îngrijorările noastre, în fiecare zi mii de francezi sunt bătuți de jandarmi pe străzile din Paris.

 • Ne mint că avem probleme cu statul de drept.

 • Nicio legătură nu are intrarea noastră în Schengen cu statul de drept

 • De ce credeți că sunt supărați? Pentru că în doi ani de zile am avut producții-record și asta înseamnă mai multă marfă în Europa. Am mărit salariile medicilor. Medicii nu mai pleacă și mulți dintre cei plecați se gândesc să vină acasă.

 • Rareș stătea plecat în fața lui Merkel. De la ăla așteptăm noi să se bată la Bruxelles?

 • Investiții în județul Galați: 150 de milioane de euro pentru drumurile județene,

 • 80 de milioane de euro pentru spitalele din Galați

 • 105 milioane de euro pentru managementul deșeurilor

 • Investiții în cultură

 • De ce nu s-ar putea face un aeroport aici?

 • Ce au făcut ei când au guvernat: venin, dezbinare, înjurături. Oriunde mergem în țare este un grup de bătăuși. Aseară la Galați au fost găsiți bolovani, găsite bâte.

 • Iohannis vrea să ne conducă cu bâta

 • Am vorbit cu un om de la Matca, a venit să dea mâna cu mine pentru programu de roșii. Roșiile noastre sunt mai bune decât rumegușurile găsite în magazine. Vreau ca pe masă să fie legume și fruncte gustoase și sănătoase.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22