Dragnea îndeamnă UDMR să voteze candidatul PSD la prezidenţialele din 2019

E.b. | 13.05.2017

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, în cadrul Congresului UDMR care se desfăşoară sâmbătă la Zalău, că îşi doreşte o colaborare mai strânsă cu Uniunea şi speră ca la alegerile prezidenţiale din 2019. El a afirmat, în discursul susţinut în faţa delegaţilor, că PSD şi UDMR ar trebui să consolideze colaborarea.

Pe aceeași temă

 


Dragnea şi-ar dori ca alegătorii maghiari să voteze, în premieră, candidatul propus de către PSD.


Invitat la Congresul UDMR, Liviu Dragnea a afirmat, în discursul susţinut în faţa delegaţilor, că PSD şi UDMR ar trebui să consolideze colaborarea pe care acum o au la nivel parlamentar. ”Am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă şi cred că totuşi ar trebui să ne gândim dacă nu cumva este oportun să facem pasul următor. Nu trebuie neapărat să vă decideţi la congresul ăsta, dar trebuie să ne gândim”, a afirmat liderul PSD, conform News.ro.


Dragnea susţine că întărirea acestei colaborări ar putea să se manifeste prin susţinerea de către magharii din România a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2019.


Ştim foarte bine că membrii comunităţii dumneavoastră nu au votat până acum la prezidenţiale un candidat din partea PSD, dar eu zic că pentru toate trebuie să fie un început. Noi încă nu am stabilit candidatul dar, până în 2019, poate reuşim să vă convingem că acel candidat al nostru va fi cel care trebuie să fie votat de dumneavoastră”, a afirmat Liviu Dragnea.


Peste 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi participă la Congresul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, care are loc sâmbătă la Zalău. Congresul UDMR a fost convocat pentru a modifica statutul Uniunii şi pentru a decide politicile strategice pe care le va urma formaţiunea în următorii doi ani.


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a prezentat delegaţilor mesajul de deschidere a lucrărilor, raportul politic de activitate şi documentul strategic care va fi supus aprobării Congresului.


Totodată, va fi supus votului şi un proiect de modificare a Statutului formaţiunii. Cea mai importantă modificare este introducerea unei cote obligatorii de 15% de reprezentare a femeilor în structurile judeţene şi centrale ale UDMR. În momentul de faţă, 18% dintre deputaţii Uniunii sunt femei, însă niciuna nu este membră a grupului de la Senat.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22