Dragnea, nemulțumit de modul în care a decurs audierea lui Coldea la comisia lui Manda

Dora Vulcan | 10.04.2018

Dragnea s-a arătat vizibil iritat de modul în care a decurs audiereului fostului prim-adjunct al șefului SRI, Florian Coldea la comisia de control al SRI condusă de Claudiu Manda.

Pe aceeași temă

 

 

 „Eu în general nu îi cert pe colegii mei din Comisia SRI, nici măcar pe preşedintele Manda, dar eu am înţeles că acolo sunt audieri. La audieri nu citeşti şi pleci, din câte înţeleg eu. Aia nu e audiere, este un seminar în care cineva vine, citeşte nişte hârtii şi a plecat, eventual mai spune nişte pilde”, a spus Dragnea, citat de Digi 24. 

 

El a spus că nu știe la cine se referea fostul număr doi din SRI când a amintit de pilda trădătorului din Noul Testament - spusă de Coldea exact în Joia Mare, când Iuda l-a vândut pe Isus, din Săptămâna Patimilor care a premers sărbătorilor pascale din acest an. 

 

„Habar n-am la cine se referea şi sincer nici nu mă interesează foarte mult”, a spus Dragnea fără să-și poată ascunde iritarea.  

 

„Eu nu mă uit la asta. Eu cred că principalele subiecte sunt legate de ce s-a întâmplat în aceşti ani. Nici de porci, nici de şorici, nici de pilda respectivă. Să se ameninţe între ei care vor. Toate aceste perdele de fum nu pot acoperi ce s-a întâmplat şi începe să iasă la iveală în fiecare zi. Este un proces care, după părerea mea, nu mai poate fi oprit”, a adăugat el. 

 

Cât privește participarea sa la petrecerile SRI, Dragnea a dat asigurări că va spune la comisia SRI, ”probabil în această viaţă, când domnul Manda o să se uite în agendă şi o să îmi facă şi mie loc”, a spus Dragnea, la fel de iritat cu privire la faptul că Manda întârzie să-l invite la comisie pentru a fi audiat, în ciuda solicitărilor sale repetate.

 

 

 

 

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea susţine că încheierea protocoalelor interinstituţionale este o practică internaţională, inclusiv la nivelul UE şi al NATO şi că, în acest moment, din cauza asaltului fără precedent în legătură cu protocolul SRI-Ministerul Public, Serviciul este în imposibilitatea de a acţiona pentru contracararea acţiunilor de terorism şi spionaj, ceea ce riscă să vulnerabilizeze securitatea României şi a aliaţilor. El a remarcat că subiecte care iniţial au fost lansate în spaţiul public pe Facebook s-au transformat în fake stories, iar acestea intens promovate încearcă să ia locul realităţii. Coldea s-a referit şi la cei care trădează interesele statului, comparându-i cu Iuda, despre care a afirmat că a sfârşit tragic, „ca orice trădător”.

 

 Florian Coldea, fostul adjunct al directorului SRI, a amintit săptămâna trecută, după ce a fost audiat în Comisia SRI, de povestea unui "celebru personaj biblic" care a trădat pentru "30 de arginţi", afirmând că el constată cu îngrijorare faptul că "unii în mod vizibil practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român", potrivit Agerpres.

 

"Aş vrea să reamintesc de un celebru personaj biblic, care în urmă cu circa 2.000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrul nu s-a putut repara şi răul făcut n-a putut fi rezolvat. Evident, ca orice trădător, destinul i-a sfârşit tragic. Din această perspectivă, constat cu îngrijorare faptul că unii în mod vizibil practică astăzi acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba, mai mult, chiar par să-şi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie ale statului român. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi la astfel de personaje. O să revenim cu alte explicaţii pe măsură ce vom lămuri şi alte aspecte cu membrii comisiei", a declarat Coldea, după audierea din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

 

Declarația a fost făcută în contextul în care fostul prim-adjunct al directorului SRI a apărat protocoalele semnate de serviciul secret cu Parchetul General.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22