Dragnea, nervos: PSD-ului nu-i este frică de referendum și va respecta legea fără secții separate

Laurentiu Gheorghe | 28.03.2019

Liderul PSD a ieșit în conferință de presă la o oră după ce Iohannis a anunțat convocarea referendumului pe justiție, pe fondul zvonurilor că Guvernul va adopta OUG pentru modificarea codurilor penale.

Pe aceeași temă

Surpriza anunțată cu mare tam-tam a constat din anunțul privind susținerea candidaților PSD la alegerile europarlamentare din partea a două partide, ai căror membri ar fi încăput cu toții în liftul de la Senat: PNTCD și PER.

Din discursurile celor doi lideri ai celor două partide fantomă nu este de reținut decât susținerea necondiționată a PSD-ului, singura întrebare fiind de ce nu se înscriu în partidul pe care îl laudă atât de fierbinte.

În continuare, Liviu Dragnea s-a dezlănțuit la adresa președintelui Iohannis, pe care l-a certat pentru că a spus că legile justiției sunt făcute pentru ca Dragnea să scape de pușcarie. „Președintele Iohannis a arătat încă o dată că el consideră instituțiile din justiție română ca fiind în subordinea sa”, a mai spus liderul PSD.

Despre referendum a spus că nu-i decât un truc al președintelui. „Pentru mine este foarte clar că a fost un mesaj dur, transmis către ÎCCJ, în ceea ce mă privește. Sunt întrebat din când în când dacă mai am încredere că voi avea un proces corect la Înalta Curte. Nu am încredere”, a spus Liviu Dragnea după ce și-a schimbat completul de 5 judecători până a căzut unul „prietenos”.

Liviu Dragnea a vrut să demonstreze că nu se teme de organizarea referendumului și a anunțat că PSD nu va face alte secții de votare pentru referendum decât cele pentru alegerile europarlamentare.

Dimineață Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei electorale a PSD, precum și Mitralieră Rădulescu declaraseră de dimineață că în PSD s-a discutat ca secțiile de votare să fie diferite, pentru că legea nu le permite altfel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22