Dragnea, întâlnire cu Viktor Orban ca să discute despre infrastructură şi Fundaţia Gojdu

E.b. | 06.02.2018

Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a anunţat că a primit invitaţia premierului ungar Viktor Orban, liderul Fidesz, pentru a avea o întâlnire în calitate de preşedinţi de partid.

Pe aceeași temă

 

Anuţul vine după ce Liviu Dragnea a avut, luni, o întâlnire cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

 

”Am avut o întâlnire bună. Am abordat câteva teme extrem de importante şi pentru România, şi pentru Ungaria. Sunt câteva proiecte de infrastructură mare - o legătură între Bucureşti şi Budapesta pe calea ferată şi vorbim de cale ferată de mare viteză. De asemenea, o discuţie despre posibilitatea ca în viitorul foarte apropiat România să poată deveni un furnizor de gaze naturale pentru Ungaria. Am discutat de asemenea despre Fundaţia Gojdu şi i-am spus domnului ministru că cred că putem aveam suficientă înţelepciune ambele părţi să începem o discuţie serioasă şi fără patimă despre moştenirea Gojdu, şi nu a respins ideea”, a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

 

El a precizat că au discutat despre câteva puncte de trecere a frontierei, pentru care se dăduse acordul anul trecut şi sunt întârziate.

 

”A fost o discuţie foarte bună. De asemenea, mi-a transmis invitaţia premierului Orban, în calitate de preşedinte de partid, să ne vedem ca preşedinţi de partide şi i-am spus că o să-i transmit astăzi-mâine care ar fi câteva date posibile să aprofundăm temele de discuţie pe care le-am abordat ieri”, a mai declarat Dragnea.

 

Întrebat dacă, în acest context, PSD susţine proiectul UDMR pentru consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare pentru comunitatea maghiară din România, Liviu Dragnea a răspuns negativ.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22