Dragnea nu e de acord cu Tăriceanu care a cerut demisia lui Kovesi: Nu pot cere demisia nimănui

Dora Vulcan | 28.02.2017

Liviu Dragnea a spus marți că nu impartaseste opinia lui Calin Popescu Tariceanu care a cerut demisia șefei DNA Laura Codruta Kovesi după decizia de luni a CCR care a apreciat că DNA a tulburat buna funcționare a guvernului prin anchetat făcută asupra modului în care a fost adoptată controversata OUG 13, abrogată între timp. CCR fusese sesizată chiar de Tăriceanu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Nu impartasec, nu pot sa cer demisia nimanui. Exista conflicte de natura constitutionala iar CCR o sa verifice. Nu pentru asta as cere demisia cuiva", a spus Liviu Dragnea.

 

"Noi, ca partid, nici in campanie, nici inainte, nu am avut de gand si nu avem de gand sa cerem revocarea celor 3 procurori: procurorul general, procurorul sef DIICOT, procurorul sef DNA", a spus Dragnea. 

 

 

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu afirma intr-o postare pe Facebook, marti dimineata, ca decizia Curtii Constitutionale de luni trebuia urmata de demisia Laurei Codrutei Kovei de la sefia DNA, intrucat "schimbarea trebui sa inceapa cu o curatire a acestor institutii".

 

 
  
 În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook

 

Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aș numi: corupția de putere. Am spus și repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acționat în logica instituțiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea și că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică și cred că stopează ofensiva unor instituții nedemocratice de a prelua toată puterea în România.

 

Ca președinte al Senatului, camera superioară a forului democratic suprem, nu pot decât să sper că în instituțiile nedemocratice mai sunt oameni care au suficientă responsabilitate pentru a înțelege că lucrurile trebuie să se schimbe, afirmă Tăriceanu.

 

 

Judecătorii CCR au admis luni sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, și au decis că există un conflict juridic între Direcția Națională Anticorupție și Guvern, în ceea ce privește modul în care DNA a anchetat adoptarea de către guvern a OUG 13.   

 

 

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA, iar în noiembrie, anul trecut, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au decis începerea judecării pe fond în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22