Dragnea nu exclude cooptarea UDMR la guvernare. Vâlcov, în comisia de evaluare a guvernului

Dora Vulcan | 09.06.2017

Liviu Dragnea nu exclude cooptarea UDMR la guvernare, pe motiv că partidul ar fi propus mereu oameni competenti in posturile guvernamentale. Dragnea a anunțat că din comisia de evaluare a cabinetului Grindeanu face parte și Darius Vâlcov.

Pe aceeași temă

 

 

 

"CEX-ul poate lua in discutie multe lucruri, la ora asta nu am discutat in partid despre aceasta posibilitate, deocamdata. Dar eu nu exclud", a spus Dragnea, întrebat despre posibila cooptare a UDMR la guvernare. Intrebat daca a mai avut discutii cu UDMR dupa declaratia din urma cu o luna potrivit careia ii doreste la guvernare, Dragnea a răspuns prin ricoșeu, susținând că UDMR a propus intotdeauna oameni competenti in posturile guvernamentale.

 

"Eu nu am spus ca ii doresc la guvernare, am spus ca nu exclud aceasta posibilitate. Spun inca o data: UDMR intotdeauna a propus oameni buni, oameni competenti in posturile guvernamentale, atat in interiorul guvernului, cat si in celelalte structuri guvernamentale. (...) UDMR a fost pentru oricine un partener de guvernare eficient si serios. Nu am avut o discutie aplicata despre o invitatie efectiva de a intra in Guvern, dar nu exclud. Asta nu inseamna ca nu putem sa avem o discutie in perioada urmatoare", a mai spus el.

 

Cu privire la o potenţială remaniere, Dragnea a spus că momentan este preocupat de cauzele care au dus la intarzieri in privinta implementarii programului de guvernare.

 

"Deocamdata, nu stim daca vom propune schimbari in guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din guvern. Cel mai important este programul de guvernare, sa vedem daca sunt intarzieri in implementarea programului si din pacate se pare ca sunt, care sunt cauzele generate de unii membri ai Guvernului, de mecanismele interne de functionare a Guvernului, de anumiti functionari din ministere. Dupa ce vedem cauzele, atunci o sa propunem si masuri, pentru ca, daca ne concentram doar la schimbarea unor membri ai Guverului, si cauzele raman aceleasi, o sa fim in aceeasi situatie", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

 

Dragnea a confirmat că din comisia de evaluare a miniştrilor se află şi Darius Valcov şi că, mai mult, acesta va fi invitat la sedinta Comitetului Executiv National unde se va lua o decizie cu privire la componenta Guvernului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22