Dragnea: O să lăsăm şi noi oamenii noştri, care sunt foarte nervoşi, să facă contramanifestaţii

Laurentiu Gheorghe | 07.05.2019

Liderul PSD, Liviu Dragnea, amenință că își va trimite oamenii la contramanifestații la mitingurile opoziției: „Să nu creadă Iohannis și slugile lui că doar ei au voie să urle și să țipe”.

Pe aceeași temă

În campania electorală pentru europarlamentare, Liviu Dragnea a ales o strategie agresivă împotriva opoziției, în special față de președintele Iohannis, față de care se raportează în special. În cazul în care vor fi demonstrații de protest în 9 mai la Iași, când este anunțat un mare miting PSD, Liviu Dragnea a amenințat că simpatizanții PSD vor răspunde cu aceeași monedă la mitingul PNL, programat pe 11 mai.

„Foarte bine, înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestaţii şi sâmbătă (când e mitingul PNL - n.r.). Să nu creadă Iohannis şi slugile lui că doar ei au dreptul să urle şi să ţipe. Putem să lăsăm şi noi oamenii noştri, care sunt foarte nervoşi, să facă o contramanifestaţie”, a declarat marți Liviu Dragnea.

Despre premierul Dăncilă, Dragnea a evitat să spună dacă va fi prezentă pe 9 mai la Iași: „Mitingul se va organiza chiar dacă nu vine doamna prim-ministru, avem această capacitate”.

Întrebat de jurnaliști, cum l-a selectat pe șeful secției speciale, procurorul Gheorghe Stan, pentru a-l numi la Curtea Constituțională, Dragnea a răspuns ironic că a fost singurul care a depus o cerere la grupul PSD de la Camera Deputaților și el n-a avut niciun amestec. Dar îl apreciază pentru capacitatea profesională de care a dat dovadă și că l-a votat.

„A fost singura solicitare primită la grupul PSD. Eu recunosc, am primit mai multe mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alţi oameni respectabili pentru a fi susţinuţi. Am primit mesaje de la alţi oameni respectabili care susţineau să nu fiu de acord cu propunerile pe care le făcuseră alţi oameni. Am vorbit cu colegii mei din conducerea grupurilor şi am spus: care vor dori să-şi depună candidaturile, analizaţi în funcţie de ce candidaturi vor fi primite la grup. Au fost primite cele două candidaturi (la cele două camere - n.r.) (...) Asta e explicaţia foarte simplă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a ținut să-și arate susținerea pentru premierul Dăncilă, criticându-l pe Iohannis că n-a invitat-o la summit-ul european de la Sibiu, acuzându-l de proastă-creștere, o „expresie a lăcomiei de imagine politică” și „o lipsă de patriotism”.

„Este lipsă de bună-creștere, în primul rând. În al doilea rând, este lipsă de patriotism. În al treilea, rând este încă o expresie a lăcomiei de imagine politică pe care o are Iohannis. Nu cred că s-ar fi putut întâmpla oriunde în altă țară, în spațiul UE, ca cel care s-a autoirijat în organizatorul acestui eveniment. Președinția nu avea nici instrumente, nici alte pârghii să organizeze, ci autoritățile executive l-au organizat, ca să facă orice să nu fie invitat șeful Guvernului. Dar asta este”, a afirmat Liviu Dragnea, marți, la Parlament.

Întrebat dacă s-ar fi așteptat să fie invitat la Summitul de la Sibiu, având în vedere că este președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu nu mor după astfel de invitații. Prim-ministrul al Guvernului României deține Președinția Consiliului UE și eu am vorbit cu mai mulți colegi din diverse țări care erau șocați că persoana care deține Președinția Consiliului UE nu participă la acest eveniment. Dar asta e campania electorală”.

În schimb, nu și-a ascuns aversiunea față de fostul ministrul al Justiției, Tudorel Toader, pe care îl acuză că s-a implicat în campanie electorală, nu se știe de partea cui:

„Nu cumva la un moment dat apăruse o declarație că le are depuse sau trimise la Guvern (...) Nu știu, dacă domnul Toader a intrat în campanie electorală îi doresc foarte mult succes., a declarat Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22