Dragnea, primul interviu de după gratii: Nu știu acuzațiile din dosarul Tel Drum; mâine merg la DNA!

Laurentiu Gheorghe | 25.06.2020

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, aflat la Rahova din mai 2019 pentru ispășirea pedepsei de 3 ani și 6 luni spune că „brusc după 3 ani e scos dosarul Tel Drum, înainte de campania electorală”.

Pe aceeași temă

După un an de detenție, Dragnea se declară în continuare nevinovat deși a fost găsit vinovat în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Despre citarea de mâine, vineri, la DNA pentru dosarul Tel Drum, spune că nu știe nimic:

„Brusc, după 3 ani este scos din nou pe tapet (dosarul Tel Drum – n.r.), cu puțin înainte de campania electorală". El a făcut aceste declarații în primul interviu din închisoare acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent ziaristă la Realitatea TV.

„Mâine (vineri - n.r.) sunt citat la DNA în dosarul Tel Drum, care brusc după 3 ani e scos din nou pe tapet cu puțin înainte de campania electorală, ca să se discute iar despre acest dosar (..) Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu (...) Deci mâine o să fiu la DNA", a spus Liviu Dragnea, susținând din nou că este nevinovat.

„Nu s-a mai operat nimic în dosarul ăsta, chiar i-am spus Irinei (Irina Tănase, prietena sau logodnica - n.r.) că undeva în vară vor iesi pe piață cu dosarul ăsta, pentru ca nu au ce să spună", a mai susținut Dragnea.

Context:

În dosarul Tel drum, alături de fostul şef al pesedistilor, au fost citaţi toţi cei puşi sub acuzare, în acelaşi caz, apropiaţi ai acestuia.

Procedural, punerea in miscare a actiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect in inculpat şi e un semn că ancheta se apropie de final.

În dosarul Tel Drum, deschis din 2016, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat.

Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro. Procurorii susțin că această companie de construcții din Teleorman, Tel Drum, este controlată de Liviu Dragnea. Chiar dacă el a negat constant acest lucru, sunt nenumărate dovezi în spațiul public care îl contrazic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22