Dragnea: Prioritatea parlamentară o reprezintă legile justiției și codurile penale

Redactia | 29.05.2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea aprobarea codurilor penale cât mai rapid cu putință, chiar cu ajutorul unei sesiuni extraordinare, în cazul în care nu s-ar încadra în sesiunea ordinară.

Pe aceeași temă

 

 

Conform unor surse citate de Hotnews.ro, Dragnea le-a transmis deputaților social-democrați că prioritățile sunt adoptarea legilor justiției și modificarea codurilor penale.

 

Anunțul făcut de Dragnea apare în contextul în care modificăririle Codului penal și ale Codului de Procedură Penală sunt în dezbatere în Comisia Iordache.

 

De asemenea, Comisia Europeană a declanşat săptămâna trecută procedura de infringement împotriva României pe Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie. Pentru transpunerea în legislația națională este nevoie de modificarea Codului de Procedură Penală. Dacă Ministerul Justiției propunea o singură schimbare, parlamentarii PSD-ALDE au făcut nu mai puțin de 110 amendamente de modificare.

 

”Codul de Procedură Penală se află în dezbatere parlamentară. Estimez că vom transpune directiva și vor elabora un raport în acest sens în următoarele săptămâni. Sigur că există și varianta prin ordonanță de urgență, dar procedurile parlamentare sunt demarate deja și vom merge pe aceasta variantă pentru că ne dorim un proces transparent. Putem avea un raport pana la finalul sesiunii legislative, un raport care va cuprinde atât Directiva cât și decizile Curții”, a declarat săptămâna trecută Florin Iordache.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22