Dragnea: PSD trebuie sa construiasca un nou proiect politic, unul serios, care sa mearga dincolo de o persoana

M. B. | 09.07.2015

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea a declarat joi, la Râmnicu Vâlcea, că în cadrul formațiunii social-democrate trebuie să apară un nou proiect politic care să cuprindă o nouă abordare față de doctrina partidului și de marile proiecte de dezvoltare ale României.

 

"PSD-ul trebuie să construiască un nou proiect politic care să cuprindă în principal o nouă abordare a PSD față de doctrină, față de marile teme ale României, față de marile proiecte de dezvoltare, față de viitorul acestei țări. PSD (...) are o responsabilitate uriașă, indiferent de poziția pe care o deține la un moment dat, la putere sau în opoziție, pentru această țară", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

 

Întrebat dacă asta înseamnă un alt lider decât Victor Ponta, Dragnea spune că un proiect serios merge "dincolo de o persoană anume". " Un proiect politic este un proiect amplu care poate să fie și dincolo de persoană. Este vorba de o abordare serioasă a unui partid serios", a mai spus coordonatorul politic al PSD.

 

Nu crede că procurorii vor institui măsuri împotriva lui Ponta

 

"Nu cred că se vor institui niciun fel de măsuri asupra lui Victor Ponta, nu sunt de specialitate, dar nu-mi dau seama de ce, poate nu mă pricep eu. E prima dată când o spun public că nu cred ce rost ar avea un congres până la alegerile din 2016. După parlamentarele din 2016, practic se va face o analiză asupra a ceea ce s-a întâmplat: s-au obținut rezultate bune, proaste? Atunci este momentul în care să se organizeze un congres de analiză și un congres în care să se facă probabil și alegeri", a mai spus Dragnea, citat de Agerpres.

 

În coaliție este nevoie de o discuție "lămuritoare și bărbătească"

 

"Noi nu cerem decât un singur lucru partenerilor, să primim exact același respect și seriozitate ca acelea pe care le oferim noi. În coaliție, probabil că săptămâna viitoare, sper, va avea loc o întâlnire unde vor fi lămurite lucruri. Eu cred că putem merge în continuare cu UNPR, a fost o decizie pur politică care practic nu avea sută la sută legătură cu actul de guvernare, am primit asigurări că orice decizie, hotărâre, lege în parlament care ține de guvernare efectivă va fi sprijinită și sperăm ca această coaliție să funcționeze. Da, trebuie să fie o discuție lămuritoare și bărbătească, adică să știm dacă putem merge împreună. Eu cred că putem merge împreună", a menționat reprezentantul PSD.

 

Avertisment pentru UNPR: Decizia privind listele electorale comune de anul viitor, luată cu organizațiile din teritoriu

 

"Listele electorale comune vor fi decise nu prin liderii de la București, va trebui să hotărască fiecare organizație în parte. Nu suntem și nu vrem să mai fim în situația în care un lider sau doi lideri de la București știu ei mai bine ce este la Vâlcea și care este cea mai bună variantă la Vâlcea. Dacă la Vâlcea sau în alte județe organizațiile noastre vor hotărî că pentru comunitate, pentru județ, este mai bine să se meargă într-o formulă sau alta, eu îi voi sprijini și voi încerca să-i conving pe toți colegii mei. S-a dovedit că deciziile luate la centru, cu bune intenții, dar nesusținute de o consultare puternică în județe, nu de fiecare dată au fost bune", a mai adăugat coordonatorul politic al PSD, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22