Dragnea: PSD va anunta saptamana viitoare candidatii pentru Bucuresti. Firea are prima şansă

Vlad Toma | 09.03.2016

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat astazi, la Adevarul Live, ca partidul pe care il conduce va anunta candidatii propusi pentru primaria generala si pentru primariile de sector din Bucuresti saptamana viitoare.

Pe aceeași temă

 

Dragnea a mai spus, la Adevarul Live, ca "Nu exista partid care sa poata spera ca poate obtine singur majoritate in Consiliul General in Bucuresti".

 

Intrebat ce sanse are Gabriela Firea pentru a fi desemnata pentru primaria generala a Capitalei, Dragnea a spus: "Are o şansă foarte mare. Săptămâna viitoare vrem să anunţăm candidaturile. Gabriela Firea are prima şansă. O să fie un proces transparent. Însă, sunt convins că o să aflaţi informaţii din interior. Mai sunt doi colegi care şi-au exprimat intenţia: Eugen Teodorovici şi Şerban Nicolae. Despre candidatul independent, eu vă spun foarte cinstit: există candidaţi independenţi, dar primari dependenţi. Ei depinde de Consiliu. Ceea ce e necesar pentru Bucureşti în următorii ani nu poate fi realizat decât de o susţiere serioasă în CGMB"


In ceea ce priveste protocolul cu UNPR, liderul PSD a afirmat ca "Doamna Gabriela Firea s-a intalnit cu domnul Ontanu, eu nu m-am mai intalnit de cand a preluat conducerea UNPR. Daca doresc sa contruim ceva pentru Bucuresti, suntem deschisi."

 

"Proiectul PNL privind alegerile locale in doua tururi va intra in aprobare tacita la Senat pe 19 aprilie, iar apoi merge la Camera. Daca se va aproba, se poate aproba in toamna... Daca printr-un absurd care nu poate ramane netaxat, aceste instante si in final CCR ar da o decizie ca alegerile sa fie in doua tururi, ce s-ar intampla in Romania? Unde in lume alegerea intr-un tur sau in doua tururi poate fi considerata constitutionala sau neconstitutionala?", a mai spus Liviu Dragnea.


Liderul PSD a mai precizat ca "Propunerea noastra este mai profunda: Vrem sa rediscutam intregul sistem electoral din Romania. Noi avem o propunere coerenta: doua tururi de jos pana sus. Si populatia doreste asta."

 

Comentand cazul deputatului PSD Cristian Rizea, Dragnea a declarat ca vrea "ca din Constitutie sa dispara notiunea de imunitate": "Nu vreau să ne opunem acestor demersuri. Nu parlamentarul decide destinul unui om. Eu am spus şi repet: când vom ajunge să modificăm Constituţia, imunitatea trebuie să rămână doar pentru declaraţii politice. Parlamentarul nu mai trebuie să decidă viaţa unui om. Mi-au zis colegi că în alte ţări există imunitate, însă societatea noastră nu mai vrea acest regim preferenţial.  Eu sper că social-democraţii să nu voteze împotriva acestor solicitări. Să decidă instanţa apoi. Niciun partid nu poate să spună că 100% că deputaţii sau senatorii vor vota într-un fel de altul."


El a mai spus ca, desi unii nu sunt de acord cu asta, reinvestirea Codrutei Kovesi la DNA "izvoraste in mod natural din rezultate."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22