Dragnea s-a razgândit și nu mai recunoaște că a semnat protocolul SRI- Min. Dezvoltării

Redactia | 27.07.2018

Liviu Dragnea a declarat joi seara ca semnatura de pe protocolul dintre SRI si Ministerul Dezvoltarii nu este a lui, desi deputatul USR Lucian Viziteu, membru al Comisiei de Control SRI, a publicat pe facebook documentul incheiat in 2014, pe care mai apare si semnatura lui George Maior.

Pe aceeași temă

Dragnea a preciat la un post tv ca este vorba despre prelungirea unui protocol care exista deja intre cele doua institutii. Declaratia vine dupa ce la inceputul saptaminii, Dragnea nu nega semnarea protocolului cu SRI.

 

"Acel protocol nu e secret, al doilea lucru e ca nu am semnat, nu e semnatura mea, se vede foarte simplu. E un protocol semnat cu cativa ani inainte pentru protectia cibernetica a Ministerului Dezvoltarii", a spus Liviu Dragnea, la Romania TV.

 

Liviu Dragnea a reactionat astfel la anuntul lui Viziteu, care a publicat pe facebook pagina cu semnaturile. Deputatul spune ca documentul provine de la  Ministerul Dezvoltarii, de unde l-a cerut oficial, si ca va publica si restul paginilor.

 

"Protocol cooperare intre MDRAP si SRI. Semnat Liviu Dragnea si George Maior. Mai sunt si altii. Deci este timpul sa va opriti cu propaganda mincinoasa a statului paralel. PSD si ALDE sa se ocupe de economie si problemele reale ale romanilor si nu de situatia unor condamnati!", a scris Lucian Viziteu, joi, pe reteaua sociala.

 

Acum cateva zile inainte, cind Viziteu a  vorbit pentru prima oara de docuument, Dragnea nu nega ca l-ar fi semnat, dar spunea ca este vorba de un act standard, incheiat cu toate ministerele, si ca se  refera la securitatea cibernetica. Șeful PSD a precizat că documentul este secret. 

 

 

CITESTE SI  Dragnea a colaborat cu statul paralel: a semnat in 2014 un protocol cu SRI"În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cybersecurity, şi anume la protecţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine, protecţia acestor date faţă de atacurile cibernetice. Şi nu vorbim numai de atacuri din partea unor posibili hackeri, ci şi de atacuri ale unor entităţi străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea", a spus Dragnea, la Parlament.. El a respins toate acuzaţiile la adresa sa cu privire la acest protocol, subliniind că nu se compară cu protocoalele semnate între SRI şi structuri din Justiţie."N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse. (...) Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structuri din Justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional. Tipul acesta de protocoale între SRI şi instituţii publice este necesar, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel... Şi se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată", a afirmat liderul PSD.Acesta a adăugat că protocolul este secret de serviciu şi a fost sfătuit să nu vorbească despre acesta."Este secret, este secret de serviciu. Eu am vrut să vorbesc despre el acum multe luni de zile, dar am fost sfătuit, fiind vorba despre mine, să nu amintesc nici măcar despre titlul acestui protocol, pentru că, fiind secret de serviciu, mă putea chema imediat cineva la întrebări, iar cine ştie ce mai dădeam informaţii unor puteri străine şi eram şi eu acuzat de înaltă trădare sau eram încă o dată acuzat", a mai spus Dragnea.El a precizat că, din câte îşi aduce aminte, acesta este singurul protocol de acest fel pe care l-a semnat în calitate de ministru.Liderul PSD a menţionat că premierul şi Secretariatul General al Guvernului ar trebui să facă o analiză legată de toate protocoalele încheiate între ministere şi SRI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22