Dragnea se plânge din celula de la Rahova de hărțuiala la care a fost supus în dosarul Tel Drum

Laurentiu Gheorghe | 11.09.2019

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, încarcerat pentru 3 ani și 6 luni la Rahova a deschis în iulie 2019 un proces nou la Curtea de Apel București, dezvăluie Ionel Stoica pe Ziare.com.

Pe aceeași temă

Dragnea solicită instanței anularea unei rezolutii a Inspectiei Judiciare, prin care una dintre plangerile facute impotriva procurorului DNA, Alexandra Lancranjan, care-l ancheteaza in dosarul Tel Drum, a fost inchisa. Inspectia Judiciara a clasat plangerea sa pe 24 iunie 2019.

Dragnea se plangea ca procurorul ar fi dat dovada de rea-credinta in timpul anchetei sale, fapt ce ar fi dus la vatamarea drepturilor sale procesuale.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor este cercetat de DNA in dosarul Tel Drum, pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si frauda cu fonduri europene.

Acuzațiile lui Dragnea

Fostul lider al PSD se plange ca procurorul de caz ar fi efectuat cercetari in cazul Tel Drum, solicitari de inscrisuri si audieri de martori, desi infractiunea de abuz in serviciu ar fi fost prescrisa.

Era vorba de infractiunea de abuz in serviciu in privinta privatizarii frauduloase a Tel Drum, fapta prin care s-ar fi prejudiciat bugetul CJ Teleorman: Este una dintre acuzatiile pentru care Dragnea a fost cercetat in 2013, iar faptele au fost clasate initial. Procurorul Alexandra Lancranjan a solicitat instantei infirmarea acestei clasari, in cadrul anchetei Tel Drum.

„In ciuda faptului ca avea cunostinta ca infractiunea privind privatizarea Tel Drum fusese cercetata in cadrul dosarului nr. 337/P/2009, aceasta nu face nicio distinctie si nicio precizare si solicita infirmarea rezolutiei si redeschiderea urmaririi penale inclusiv cu privire la aceasta fapta.

Or, acest aspect consideram ca reprezinta o incalcare flagranta, cu stiinta, a normelor de drept material ori procesual incidente, urmarind si acceptand vatamarea drepturilor domnului Liviu Dragnea," se arata in cererea de chemare in judecata.

Episodul „Valiza”

Nu in ultimul rand, Dragnea arata ca are suspiciuni privind ancheta jurnalistica denumita "Valiza", publicata de RISE Project, si banuieste ca o parte din informatii ar fi provenit de la DNA.

„Totodata, un alt aspect care ne ridica mari suspiciuni este episodul care a fost lansat in spatiul public denumit Valiza in ceea ce il priveste pe domnul Liviu Dragnea, respectiv documentele care au fost gasite undeva pe proprietatea unui taran din Teleorman.

Suspiciunie noastre se refera la faptul ca in dosarul 986/P/2014 perchezitia informatica a inceput de peste 4 luni, dar rezultatul perchezitiei nu ne-a fost comunicat nici pana astazi.

Pornind de la suspiciunile noastre, am conchis ca poate exista situatia in care, in realitate, daca nu majoritatea, atunci anumite documente care au aparut in continutul asa zisei valize gasita si predata catre RISE Project sa fi fost predate dintr-o alta sursa. Consideram ca si in acest caz trebuie verificate toate aspectele invocate de noi," conchide Liviu Dragnea.

Dragnea: Sunt nevinovat!

Fostul lider PSD mai sustine ca in dosarul Tel Drum nu ar exista nicio proba "directa sau indirecta" impotriva sa.

„Din multitudinea de declaratii regasite intr-un numar de 705 volume, doar in cateva se fac referire la domnul Liviu Dragnea, dar si acelea doar din perspectiva politica si nu a infractiunilor cercetate," se arata in cererea de chemare in judecata.

Procesul deschis de Dragnea a primit termen la Curtea de Apel Bucuresti pe 6 noiembrie, potrivit portalului instantelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22