Dragnea spune că diaspora va avea, la parlamentarele din 2016, conditii de vot ca in tara

I. P. | 04.10.2015

Liviu Dragnea promite diaporei că va avea la parlamentarele de anul viitor condiții ''cel puțin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-și exercita dreptul de vot''.

Pe aceeași temă

"Într-un fel sau altul ce putem garanta este că la anul, la alegerile parlamentare, românii care trăiesc în Diaspora vor avea condiții cel puțin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-și exercita dreptul de vot. Am înțeles că este o dispută, mă rog, insistă foarte mult cei de la PNL să nu punem obligativitatea ca cetățenii români de afară să se înregistreze undeva să le putem trimite plicurile. Ei propun să trimitem plicurile la ambasadă și la ambasadă fiecare să vină și să își ia de acolo. Nu putem organiza în felul acesta. (...) Vom înființa atâtea secții de vot cât este necesar. Dacă în România se calculează o secție de vot la 1.000 de potențiali votanți, așa vom face și în diaspora și este cel mai simplu", a spus Dragnea, duminică, la Conferința extraordinară a Organizației Femeilor Social Democrate, citat de Agerpres.

Despre greva japoneză a liberalilor

Liberalii au anunțat săptămâna trecută că vor intra în grevă japoneză, începând de luni,  până când va fi votată legea prin votul prin corespondență.

CITIȚI ȘI: Parlamentarii PNL intra in greva japoneza pana la aprobarea votului prin corespondenta

"Ei intră în grevă japoneză pentru votul prin corespondență. Nouă ne este foarte greu să înțelegem. Chiar am rămas surprinși. A fugit de acolo președintele comisiei, care era al lor, dacă a fugit nu s-a mai putut întruni comisia, noi le-am cerut să desemneze un alt înlocuitor, nu vor. Ne este foarte greu să înțelegem jocul acesta. Ori este numai un joc de imagine și efectiv nu îi interesează această lege ori dacă nu să spună", a afirmat, duminică, Dragnea.

El a susținut că PSD dorește să ducă legea privind votul prin corespondență la capăt, arătând că s-a purtat o corespondență cu Autoritatea Electorală Permanentă în acest sens.

"Într-un fel sau altul ce putem garanta este că la anul, la alegerile parlamentare, românii care trăiesc în Diaspora vor avea condiții cel puțin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-și exercita dreptul de vot", a conchis Dragnea, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22