Dragnea spune că presa a răstălmăcit: Dăncilă n-a spus că Iranul și Pakistanul sunt în UE

Dora Vulcan | 28.01.2018

Întrebat cum explică gafa viitorului premier Viorica Dăncilă care, într-un interviu acordat unei publicații străine, spune că Iranul și Pakistanul sunt membre UE, liderul PSD Liviu Dragnea susține că de fapt presa a răstălmăcit declarația lui Dăncilă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Nu există aşa ceva. Acolo a fost o răstălmăcire, cum puteţi să spuneţi că Viorica Dăncilă nu ştie că Iranul nu este în UE? Era o enumerare a unor state care sunt în UE - stratele din UE şi ...", a spus Liviu Dragnea despre interviul dat de Dăncilă.

 

În ceea ce priveşte confuzia făcută de el în privinţa prenumelui lui Neagu Djuvara, botezat ”Mircea” în postarea sa de pe Facebook, Dragnea a lăsat de înțeles că ar fi fost greşeala altcuiva.

 

"Eu nu l-am confundat, am făcut o greşeală că am avut încredere în cineva să-mi posteze. Am scris textul, l-am transmis, după care mi-a răspuns, după câteva minute, că a făcut o greşeală. Cine a făcut o greşeală nu mai este. Am mai păţit din astea şi încet-încet cei care le fac dispar", a spus Dragnea, sibilinic, fără să dea mai multe detalii. 

 

 

Background:

 

 Într-un interviu în care vorbeşte despre drepturile femeilor, în 2017, Viorica Dancilă spunea că Iran şi Pakistan sunt state membre ale Uniunii Europene.

 

„(...) Bineînțeles că nu încercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie ca drepturile femeii să devină o realitate”, spunea Viorica Dăncilă, europarlamentar, în prezent premier propus de PSD.

 

 

Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitate de gen din Parlamentul European, se afla, în momentul realizării interviului, la Geneva, unde participa din partea Parlamentului European la reuniune ONU pe această temă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22