Dragnea spune că va prezenta «minciuna» transmisă de la Bucureşti către Comisia Europeană

E.b. | 26.01.2018

După avertismentul Comisiei Europene legat de modificările legilor Justiţiei în Parlamentul de la Bucureşri, Liviu Dragnea, liderul PSD, transmite spre Bruxelles un mesaj cel puţin ambiguu: "Vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici", spune Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

Liviu Dragnea a declarat azi că în perioada următoare va fi făcută publică o "informaţie mincinoasă" care a fost transmisă oficial din România Comisiei Europene. El a susţinut că este nevoie de o informare corectă şi că relaţia România-Comisia Europeană trebuie să se bazeze pe adevăr.

 

"Noi vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici. Pentru noi şi pentru comisie este important să fie o relaţie bazată pe adevăr şi pe informare corectă", a declarat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, conform News.ro.

 


Preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, au dat publicităţii, miercuri, o declaraţie comună în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile recente din România şi subliniază că CE avertizează din nou cu privire la pericolul regresării şi va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei.

 

Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, se arată în declaraţie.


Juncker şi Timmermans amintesc că o condiţie esenţială pentru a putea renunţa treptat la mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) este ca progresele realizate până acum în cadrul acestuia să fie ireversibile.


În aceeaşi zi, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi cel al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au semnat o scrisoare adresată preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, în care explică faptul că dezbaterea legilor justiţiei s-a făcut transparent, cu implicarea tuturor participanţilor la actul de justiţie. 

 

Cei doi îşi exprimă ”îngrijorarea cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterilor” şi afirmă că reacţia Comisiei Europene este ”surprinzătoare”.

 

În plus, Tăriceanu şi Dragnea susţin că oficialii europeni au avut o reacţie ”diametral opusă” când Guvernul Cioloş a făcut modificări la legile jusţitiei, ceea ce ”nu poate fi pus decât pe seama modului în care a fost informată Comisia de către diverse surse din mediul românesc”.

 

Ieri, Comisia Europeană a precizat, joi, că a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România şi evoluţa discuţiilor privind modificarea Legilor Justiţiei şi că este foarte biune informată despre acest proces, despre mizele care sunt în joc şi despre potenţiale riscuri.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22