Dragnea spune ca pastrarea Guvernului este mai importanta decat respectarea unei rezolutii a PSD

M. B. | 13.07.2015

Pe aceeași temă

Păstrarea unui Executiv care guvernează bine este mai importantă decât respectarea rezoluției PSD care spune că în momentul punerii în mişcare a acţiunii penale cel vizat de anchetă îşi pierde funcţia în Guvern, crede Liviu Dragnea, coordonatorul politic al social-democarților.

 

"A părăsit funcţiile din partid. Aţi văzut că şi preşedintele Iohannis a zis că va colabora bine cu domnul prim-ministru Victor Ponta. (...) Dincolo de rezoluţie, (...) cred că este mai important pentru români să existe un Guvern care să guverneze bine şi coerent această ţară, pentru ca oamenii să o ducă mai bine. Cred că asta este important. Cred că aceasta este şi motivaţia pentru care preşedintele Iohannis a şi spus că va colabora instituţional, normal, cu premierul Victor Ponta", a declarat Dragnea, întrebat de ce rezoluţia PSD nu se aplică şi în cazul lui Victor Ponta.

 

El nu a dorit să comenteze evoluția dosarului de la DNA al premierului: "Nu vreau să comentez lucrurile acestea. Tot ceea ce spune Victor Ponta este dreptul dumnealui. Şi printr-o vorbă a mea sau a altuia despre această situaţie n-aş vrea să influenţăm cursul anchetei. Pe mine mă interesează foarte mult ca Victor Ponta, în final, să fie găsit nevinovat. Şi nu vreau ca vreo vorbă sau vreun gest al meu să pună sub semnul întrebării această soluţie", a declarat el.

 

Reamintim că Victor Ponta a produs un adevărat șoc în PSD, duminică seara, când a anunțat pe Facebook retragerea din toate funcțiile deținute în PSD. Potrivit Gabrielei Firea, membrii Biroului Permanent au aflat decizia acestuia cu doar câteva minute înainte ca ea să devină publică.

Ponta s-a autosuspendat, deși această situație nu este prevăzută în statututul partidului, până la rezolvarea problemelor sale penale.

Luni, însă, după demisie, Ponta s-a prezentat la DNA, unde a refuzat să dea vreo declarație, dar a devenit inculpat și a aflat că i se va pune sub sechestru o parte din avere, până la concurența prejudiciului din dosarul Rovinari – Turceni, în care este urmărit penal alături de Dan Șova.

La conducerea partidului a rămas ca interimar Rovana Plumb, contestată de Liviu Dragnea, care cere organziarea Comitetului Executiv.

 

CITITI SI: 

Ponta se RETRAGE de la conducerea PSD. Dragnea: A facut o greseala. DNA incepe urmarirea penala a premierului si ii pune SECHESTRU pe avere

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22