Dragnea spune că va decide dacă va ataca sentința din ”Referendumul” după ce vede decizia CCR

Redactia | 08.11.2018

Dragnea a spus joi că așteaptă motivarea CCR în cazul completelor de cinci judecători ca să ia o decizie privind atacarea sau nu a sentinței în dosarul ”Referendumul”.

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea a spus joi că așteaptă motivarea hotărârii Curții Constituționale privind completurile de 5 judecători de la instanța supremă și apoi va decide dacă va cere sau nu revizuirea sentinţei în dosarul "Referendumul".

Întrebat dacă a discutat cu ministrul Justiției despre acțiunea de la CCR, înaintea deciziei Curții, Dragnea a negat inițial, apoi le-a spus jurnaliștilor să nu îi ceară să spună "toate cuvintele" din discuție pentru că nu își aduce aminte. "Cred că sunt cel mai urmărit, cel mai transparent om din România, dar nu-mi puteţi cere să spun toate cuvintele pentru că nu-mi aduc aminte", a afirmat Dragnea.

Dragnea i-a ironizat pe jurnaliști, spunând că, spre deosebire de ei, el nu are surse foarte bune şi până acum nu ştie, nu a văzut și nu a citit motivarea deciziei CCR.

"Am auzit tot felul de comentarii de la oameni foarte bine pregătiţi, începând cu Alina Gorghiu şi terminând cu altă personalitate. Până nu văd motivarea Curţii, eu nu pot să am niciun fel de răspuns la întrebare", a afirmat Dragnea, întrebat dacă dup[ decizia CCR ia în calcul să ceară revizuirea sentinţei definitive în dosarul "Referendumul".

Întrebat ce a discutat cu ministrul Justiţiei înainte de decizia CCR, Dragnea a spus că s-a întâlnit cu acesta în mai multe zile și că discuțiile nu au avut nicio legătură cu decizia CCR.

La remarca jurnaliștilor că ministrul Justiției a spus că a discutat cu el despre decizia CCR, Dragnea a răspuns: "Este o a doua ciudăţenie în materie. Ce să discut eu cu cineva despre o decizie care urmează să se ia? (...) Eu nu ştiu exact ce a spus. Dacă cumva a spus că am discutat, printre altele, şi de demersul făcut de dumnealui, şi anume sesizarea de constatare a unui conflict, poate am discutat şi despre asta".

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat sau nu pe această temă cu ministrul Justiţiei, Dragnea a răspuns: "Cred că sunt cel mai urmărit, cel mai transparent om din România, dar nu-mi puteţi cere să spun toate cuvintele pentru că nu-mi aduc aminte. Cine vine la mine trebuie să spun: cum a fost îmbrăcat, cât a stat, ce a mâncat, ce a băut, ce a spus, că s-a încruntat, nu s-a încruntat, a zâmbit, n-a zâmbit".

Curtea Constituțională a admis joi cu majoritate de voturi sesizarea premierului Viorica Dăncilă și a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, generat de hotărârile Colegiului de conducere al instanței supreme, începând cu hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnați prin tragere la sorți doar 4 din cei 5 membri ai completurilor de 5 judecători. Aceasta, contrar celor prevăzute de noile modificări aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Marţi, ministrul Justiţiei s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, iar la finalul discuțiilor ministrul Justiției spunea că au vorbit despre sesizarea la Curtea Constituţională privind completurile de judecată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22