Dragnea sugereaza guvernatorului BNR sa lucreze o saptamana cu medicii si profesorii

E.b. | 11.11.2016

Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a raspuns joi seara lui guvernatorului BNR Mugur Isarescu, trimitand conducerea BNR sa stea si sa lucreze o saptamana sau doua cot la cot cu medicii si cu profesorii.

Pe aceeași temă

 
 Dragnea spune  ca "e usor sa vorbesti cu un salariu de 13-15 mii de euro, (...) intre clinchete de cristal, tacamuri stralucitoare, fata de masa alba, naproane elegante, mancare fina" despre tendinte inflationiste.

 

"Vrem sa marim veniturile si ei vor sa mearga tot pe austeritate. Am auzit declaratiile conducerii BNR, e usor sa vorbim cu 13 - 15 mii de euro salariu, sa spui la o masa, conducerea BNR, intre clinchete de cristal, tacamuri stralucitoare, fata de masa alba, naproane elegante, mancare fina, sa mai iasa unul sa vorbeasca despre regulile inflationiste. Ar fi bine, poate, cei din BNR din conducere sa mearga sa stea o saptamana - doua sa lucreze cot la cot cu medicii, cu dascalii, sa vada daca pot trai cu acele salarii, facand acea munca, a declarat Dragnea la Digi24, preluat de HotNews.ro.

 

Principalele declaratii ale lui Liviu Dragnea:

   

Cred ca dincolo de rezultateul alegerilor din SUA, Romania are aceeasi pozitie importanta, data de pozitia georstrategica,
   

Cred ca vocea noastra este mult prea mica fata de cat ar trebui sa fie ca sa obtinem cat de cat statutul de membru egal al UE.
   

Romania ar trebui sa fie mult mai activa
   

Daca nu iese Maia Sandu (presedinte in R. Moldova), pana la urma vorbim de suveranitatea unui popor. Niciodata nu o sa fac o greseala pe care o vad la altii sa cert un popor pentru felul in care au votata, sau sa ii cer inainte ca sa le spun sa voteze pe cineva.
   

Nu stiu cat de bine sa sa ti se arate cu degetul, ca nu e bine cum ai facut
   

Daca si ei se abat de la reguli, cum poti sa ceri de la altii un standard mai ridicat? Poti sa ceri, dar lasale impresia ca sunt un stat suveran.
   

E bine ca dupa aceste alegeri democratice toata lumea sa inteleaga ceva: inainte sa arati paiul din ochiul altuia, uitat-te la barna din ochii tai.
   

Putem fi suparati ca medicii pleaca din tara. Dar am facut ceva pentru ei?
   

Pleaca pentru ca acolo lucreaza pe bani mai multi, in alte conditii.
   

Impozitul pe venit la toate salariile la medici sa fie zero. Salariile sa inceapa de la 1500 euro rezident gradul 1.
   

 
In educatie, foarte multa lume este suparata pe dascali.
   

Investitia in educatie este investitia in viitor.
   

Daca generatiile care vin sunt educate insuficient se va simti in viitor.
   

Cine ii educa pe copiii acestia? Dascalii. Au ei salarii suficient de mari, conditii? Nu au.
   

Investitii masive in cercetare, in toate domeniile. De abia atunci putem discuta despre modernizare.
   

Hotia, un alt motiv, s-au inghiti idei nemestecate din afara tarii.
   

Am dat Legea taierii celor 102 taxe, reactii mult prea violente.
   

Legea conversiei creditelor din franci elvetieni: imediat au atacat-o la CCR.
   

Legea maririlor salariale: au atacat-o la Curte.
   

Vrem sa marim veniturile si ei vor sa mearga tot pe austeritate.
   

Am auzit declaratiile conducerii BNR, e usor sa vorbim cu 13 - 15 mii de euro salariu, sa spui la o masa, conducerea BNR, intre clinchete de cristal, tacamuri stralucitoare, fata de masa alba, naproane elegante, mancare fina, sa mai iasa unul sa vorbeasca despre regulile inflationiste.
   

Ar fi bine, poate, cei din BNR din conducere sa mearga sa stea o saptamana - doua sa lucreze cot la cot cu medicii, cu dascalii, sa vada daca pot trai cu acele salarii, facand acea munca.
   

Peste 4 milioane de romani au depozite in banci sub 100 de lei, media e 21 de lei, 2 milioane de romani in plus au media 409, 136 romani au media depozitelor de un milion de ori mai mare.
   

41% din bugetul Radio este din bugetul de stat, 48% este din taxa radio. Restul reclame, daca tu iei jumatate din bugetul tau de la stat, nu esti dependent? La TVR, proportia este de 30%.
   

ca sa nu mai fie in fiecare an cele doua conduceri sa faca anticamera pe la ministrul Finantelor sau prim ministru, noi punem in klegea bugetului de stat, aferent fiecrui cetatean roman, 20 de lei pt radio, 40 de lei aferent fiecarui cetatean pentru televiziune.
   

Stiti initaitiva celor 3 milioane de romani, initiativa pentru familie. Azi am avut o intalnire cu reprezentantii Coalitiei. Eu personal sustin aceasta idee si sustin sa se organizeze referendumul, cel mai tarziu in primavara anului viitor. Trebuie sa dam raspuns la aceasta intrebare foarte serioasa.
   

Nu aveam cum sa organizam alegerile parlamentare cu referendumul. Nu era bine. Ambele actiuni sunt foarte serioase. In decembrie. romanii trebuie sa aleaga intre prosperitate si austeritate.
   

Nu am vrut sa amestec patimile din campanie cu aceasta tema, si nu vreau nici acum. Dupa alegeri os a spun mult mai clar.
 

Noi nu vrem sa le spunem romanilor "Veniti la vot pentru ca vrea Ionescu, Dragnea etc sa fie presedinte", noi vrem sa le spunem romanilor ce vrem sa facem pentru tara noastra.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22