Dragnea: Sunt un european convins și un proamerican mult mai convins, dar nu vreau frică și teroare

Laurentiu Gheorghe | 10.03.2019

Liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat în campanie prin țară, s-a declarat un european convins, dar România n-a aderat la UE ca să se întoarcă la „frică și teroare”

Pe aceeași temă

Șeful PSD-iștilor a spus că este adeptul Uniunii Europene dar nu poate tolera ca România să fie tratată ca o țară de mâna a doua, neascultata si nerespectata de partenerii europeni.

"Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut sa intram in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna, pentru mai multa libertate, nu pentru a ne intoarce la frica si teroare. Am vrut sa intram in UE pentru a avea acces la dezvoltare si a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decat dam noi, decat oferim noi. Ne-am purtat si ne purtam frumos in continuare.

Cerem doar dreptul de a fi ascultati si a pune pe masa niste argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi sa fie criticat, lovit blocat si ce spun ceilalti, care inseamna o lista intreaga de minciuni, sa fie luat de bune, fara o minima verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult ca ne dorim si noi micul nostru colt de lume?" a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Seful PSD a continuat si atacul la multinationale si si-a reluat discursul despre "reindustrializarea Romaniei".

"Este nationalism nebun dorinta de a incepe reindustrializarea Romaniei? Noi nu avem dreptul nici la patriotism, nu avem dreptul nici la a ne iubi tara? (...) Vreti sa ramanem in continuare sclavi in propria tara?

Ni s-a spus mereu: nu se poate sa mariti salariile, pensiile, pentru ca o sa creasca deficitul, nu aveti voie sa mariti salariul minim, pentru ca destabilizati economia", a mai spus Dragnea.

Cu aceeași ocazie, Dragnea a promis că OUG 114 va fi modificată după negocierile cu toate părțile implicate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22