Dragnea, suparat ca ministrul Finantelor a vorbit despre deficit fara sa-l intrebe

E.b. | 20.03.2017

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a criticat, la Romania TV, declaratia facuta de Viorel Stefan, ministrul Finantelor, care a afirmat ca Guvernul ar putea lua masuri de reducere a cheltuielilor, daca exista riscul ca tinta de deficit de 3% sa fie depasita.

Pe aceeași temă

 

.

"Sa vorbesti in luna martie de taieri de cheltuieli mi se pare putin cam grabit", a spus Dragnea, la Romania TV.

 

Liderul PSD a fost intrebat in cadrul unei emisiuni la Romania TV daca a discutat cu ministrul de Finante, Viorel Stefan, care spunea zilele trecute ca, daca cumva exista acel risc ca deficitul sa depaseasca 3%, se gandeste sa taie din cheltuieli. "A precizat ca nu de la pensii si salarii, dar toata lumea se intreaba de unde ar putea fi taiati banii", a punctat moderatoarea.

 

"Da, o declaratie foarte inspirata a domnului ministru", a raspuns ironic Dragnea. "Dupa doua luni, deja vorbeste de taieri".

 

"Sigur, n-am apucat sa vorbesc cu dumnealui, cred ca premierul trebuie sa vorbeasca cu el, nu presedintele Camerei. Daca o sa avem vreo sedinta la partid, o sa-mi permit sa il intreb si eu si alti colegi. Nu are motive sa se ingrijoreze daca programul de guvernare este  urmarit si implementat punct cu punct. Dar sa vorbesti in luna martie de taieri de cheltuieli, mi se pare putin cam grabit", a mai afirmat Dragnea.

 

 

*********************

 

 

Conform informatiilor care apar in raportul de tara publicat de Comisia Europeana, Romania va inregistra in 2017 un deficit bugetar de 3,6% din PIB, peste limita de 3% admisa de Uniunea Europeana, iar in 2018 va atinge 3,9% din PIB, ca urmare a reducerilor semnificative de taxe si a majorarii cheltuielilor publice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22