Dragnea susține că bugetele din 2017 și 2018 se vor încadra în ținta de deficit de 3%

Dora Vulcan | 30.10.2017

Bugetul pe 2017 si 2018 va respecta incadrarea in tinta de deficit de 3%, a declarat luni seara seful PSD, Liviu Dragnea, dupa o reuniune a conducerii coalitiei de guvernare, precizand ca bugetul pentru anul viitor ar putea fi depus in parlament la finalul lui noiembrie si adoptat in primele zile din decembrie.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Dragnea a precizat ca, dupa o rectificare pozitiva in acest an, bugetul va respecta tinta de deficit sub 3% din PIB, transmite Hotnews.ro.

 

Seful PSD a precizat ca modificarea Codului Fiscal va fi facuta prin ordonanta de catre Guvern si va include si modificarea unei prevederi reclamate de mai multi agenti economici in ceea ce priveste TVA, scrie 

 

Este vorba, a spus Dragnea, despre faptul ca cei de la controlul fiscal "decid ei daca pe un lant de TVA pot decide sa nu restituie TVA daca ei considera ca agentul respectiv stia ca a patra sau a cincea firma nu a fost in regula cu plata TVA".

 

Pe viitor, controlul fiscal va putea refuza returnarea TVA doar daca poate demonstra ca agentul stia "dincolo de orice indoiala".

 

"Cade in sarcina celui care controleaza sa demonstreze ca agentul economic e vinovat, dincolo de orice indoiala", a subliniat Liviu Dragnea,

 

Tariceanu, care a participat si el la sedinta, a mentionat ca s-a discutat despre necesitatea plafonarii cheltuielilor statului si este "posibil sa facem unele reduceri de cheltuieli", dar nu vor exista concedieri.

 

"Cred ca e necesar sa punem un plafon la cheltuielile materiale" deoarece "avem nevoie de de bani, inclusiv pentru investitii", a explicat seful ALDE.

 

In cadrul discutiei liderilor coalitiei s-a discutat si despre necesitatea parteneriatului public privat in realizarii marilor infrastructuri.

 

Astfel, a spus Dragnea, proiectul parteneriatului public privat va fi adoptat prin ordonanta de urgenta "saptamana asta sau saptamana viitoare".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22