Dragnea, un discurs in care s-a luptat cu propriile fantome: Facem curatenie dupa sobolani

Iulia Mincu | 10.06.2018

Intr-un discurs de o jumatate de ora, Liviu Dragnea a amenintat si incercat sa cultive in manifestanti frica fata de ”statul paralel”. Dragnea s-a luptat cu propriile fantome: DNA, Kovesi, Iohannis, serviciile secrete, condamnarea, stalinism, securitate, presa ostila, denunturi etc. Multimea a reactionat insa cu vadita lipsa de entuziasm.

Pe aceeași temă

 

 Un discurs lung, amenintator, rupt de realitatea celor adusi la miting. Un discurs care s-a incheiat pe un ton belicos: ”Curățăm țara de mizeria împrășitată de acești șobolani. Vom veni din  nou și vom veni mai mulți și nu vom mai pleca pentru că suntem hotărâți să mergem până la capăt”.

 

 

In timpul discursului lui Dragnea pe cladirea guvernului a fost proiectat  mesajul #REZIST

 

 

Fragmente din discursul lui Dragnea

 

Am fost intrebat ce este statul paralel. Raspunsull este simplu: este exact cum ii spune numele, un sistem care foloseste institutiile statului intr-un mod nelegitim, paralel cu democratia, cu constitutia, cu vointa expriimmata la vot. Toate aceste lucruri pot fi cuprinse într-un singur cuvânt : Securitatea!

Au trecut trei ani si jumatate de cand Basescu a plecat, dar instrumentele au ramas. Procurorii corupti au ramas. I-ati vazut la televizor fabricand dosare, falsificand declaratii. Sefa DNA a ramas. Ati auzit-o anchetand guvernul doar pentru simplul fapt ca guverneaza, ati vazut-o arestand si umilind zeci de oameni care au fost apoi achitati. 

Au mai ramas generalii care actioneaza prin reteaua securista, ataca democratia prin ONG-uri finantate ilegal. Jurnalistii au ramas, fără să poată unul să spună din ce bani trăiesc. Ii vedeti mintind in ziarele si televiziunile lor.

 

Magistratii sub acoperire au ramas. Pe ei nu-i vedeti.  A rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete și justiția în scopuri politice, să-i pună președintelui la picioare capete politice.

 

Au mai ramas 6 milioane de romani ascultati, șantajul și amenințareaprotocoalele secrete. Beneficiarii politici sunt cei care pierd alegerile la urne dar vor să le câștige prin DNA și SRI.  Ei sunt de cele mai multe ori și prizonierii statului paralel. Ataca democratia prin partide si ONG-urile finantate din strainatate.

 

Să nu-l invidiem pe Klaus Iohannis (huiduieli slabe) Salutați-l mai bine vă rog (alte huiduieli).

Credeți că are o problemă la ochi sau la dosar când spune că nu vede protocoalele?

 

Să nu-l invidiem nici pe Ludovic Orban. Să nu-i invidiem pe mulți ca ei, care cred că vor scăpa dacă stau mereu în gură cu cuvîntul corupție. Nu vor scăpa. Sunt niște unelte jalnice ale acestor securiști. E o frăție josnică, o cârdășie periculoasă, un contract care vrea să scoată democrația din joc. Acesta e portretul statutului paralel. Putem să-i spunem simplu, Securitatea

 

Statul paralel, securitatea, e boala cruntă care macină această țară, care a radicalizat societatea. Această boală e mai rea ca pe vremea vechii securități, oameni buni.

Staliniștii securiști vor să ne transforme pe toți într-un popor de denunțători, suntem șantajați să depunem denunțuri împotriva rudelor, prietenilor, a unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată

 

E un plan odios de dezbinare a societății românești, de insinuare a terorii că oricine oricând poate fi luat, că oricine poate fi transformat in suspect. Vor să ne facă denunțători. să depunem denunțuri împotriva familiei, a colegilor. E un plan abil de insinuare a terorii, că oricine oricând poate fi luat, că oricine poate fi transformat in suspect

 

S-a mers mult prea departe, delațiunea ajunge să țină loc de probe, întreaga societate devine prizoniera terorii.

 

S-a ajuns prea departe! Întreaga societate devine prizoniera terorii. Toți am fost sau suntem atinși de mîna lung a statului paralel. E posibil să fii chiar tu unul din cei 6 milioane de români cărora le-au fost încălcate drepturile și libertățile (referire la minciuna lui Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI).

Toți putem fi la un moment dat atinși de mâna lungă a acestui stat paralel.  Priviți la cel din stânga voastră, din dreapta, cel puțin unul din ei a fost ascultat sau interceptat.  E posibil să fi fost amândoi. Chiar tu, probabil, ai fost interceptat sau ești.

 

E posibil să fii chiar tu printre cei șase milioane de români cărora le-au fost încălcate drepturile și libertățile.  E mult prea mult, e intolerabil Și nici măcar nu contează dacă ești vinovat sau nu.

 

 Important e doar ca statul paralel să știe ce vorbești, ce gândești, ce simți și ce dorești. Cu cât știe mai mult cu atât devine mai puternic și mai represiv iar noi devenim mai vulnerabili. Tot ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta. Să nu vă faceți iluzii că doar înalții demnitari vor fi victime: toți suntem sau putem deveni ținte ale acestor execuții!

 

 

Hai să vorbim și de celelalte categorii care credeau că nu sunt ținte: medicii, dascălii sunt puși sub urmărire pentru un buchet de flori! Oamenii de afaceri se tem să mai vorbească chiar și cu un portar de la instituție publică pentru a nu fi acuzați de trafic de influență! Nimeni nu e la adăpost! Oricine poate fi vizat de un denunț care să-i aducă o condamnare.

 

Vorbești cu cineva la telefon care e interceptat, riști un denunț la DNA! Te cerți cu vecinul – riști un denunț la DNA! Pentru ei nu mai contează adevărul, libertatea sau democrația. Contează doar denunțul.

Vă întreb: putem opri toate aceste lucruri? Da (slab).

Nu vă aud! Da (ceva mai tare)

Sunteți hotărâți? (Da)

 

Toți am plătit sute de milioane de euro pe filaje și interceptări. Statul paralel trăiește pe picior mare. Avem de zeci de ori mai mult mandate de interceptare pe siguranță națională decât SUA. Toți plătim din propriul buzunar amenzile CEDO pentru abuzurile procurorilor staliniști.

 

E mult prea mult! Cei care au făcut abuzuri trebuie să plătească.

De ce vor să ne îndepărteze de la putere prin abuz? Pentru că avem succes, vom depăși Portugalia și Grecia ca PIB. Vrem prosperitate, nu securitate! (Pauză de efect, reacție slabă).

 

Le e frică. Ei știu bine că suntem aproape să le destructurăm rețeaua, punând ordine în justiție. Statul paralel și oamenii lor se tem de adevăr ca dracul de tămâie. După Băsescu, Iohannis păstorește acest sistem. Fără statul paralel el n-ar fi câștigat procesul pe care toți ceilalți primari l-au pierdut. Falsul și uzul de fals ar fi ajuns pe masa unui judecător de drept penal.

 

Să stăm cu mâinile în sân? Să îi lăsăm să își bată joc de țară? Să-i lăsăm să își bată joc de țara asta? Să tremurăm de frica lor? Să nu mai creștem pensiile și salariile? Să lăsăm Justiția așa cum a aranjat-o Macovei?

 

Nu mai putem accepta aceste lucruri. Trebuie să spunem stop, gata cu abuzurile, cu denunțurile, cu securitatea, cu anchetele de tip sovietic, cu poliția politică. Ajunge.

 

Speranța mea vine și din numărul mare în care ați venit aici. Arată clar că nu suntem singuri. Am speranța că nu vom fi înfrânți niciodată. Niciodată! Mai devreme sau mai târziu vine ziua libertății! Niciodată nicio tiranie nu a câștigat lupta cu propriul popor.

 

Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb. Albul simbolizează curățenia și noi asta facem. Curățăm țara de mizeria împrășitată de acești șobolani. Mi-a spus cineva că parcă suntem brigăzile albe. Suntem și brigăzile albe dacă e cazul.

 

 Am tot crezut că vor înțelege, că nu va trebui să ducem această luptă și în stradă. Le-am cerut mereu să nu mai incite la proteste, să nu mai manipuleze oamenii pentru a apăra acest sistem corupt, odios, toxic.

 

 Am hotărât să ieșim și noi și dacă nu vor înțelege că regimul lor s-a sfârșit, vom veni din  nou și vom veni mai mulți și nu vom mai pleca pentru că suntem hotărâți să mergem până la capăt. Românii s-au trezit din somnul cel de moarte în care-l adânciră barbarii de tirani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22