Dragnea: UNPR merge singur in alegerile parlamentare. Ramanem colaboratori

Dora Vulcan | 05.07.2016

UNPR si PSD nu vor face o alianta electorala pentru alegerile parlamentare din toamna, a anuntat presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a precizat ca partidele vor continua totusi sa colaboreze in Parlament.

Pe aceeași temă

 

 

 

Prezent, marti, la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea a declarat ca a fost sunat luni seara de cei din conducerea UNPR, care i-au solicitat o intalnire, informeaza ziare.com.

 

"Am discutat. Mi-au transmis ca decizia lor este sa mearga singuri in alegerile parlamentare. Ramanem in continuare foarte buni colaboratori, dar, daca aceasta este decizia politica, noi le-am dorit foarte mult succes", a declarat Liviu Dragnea.

 

Pe de alta parte, acesta a precizat ca buna colaborare intre PSD si UNPR va continua la nivelul Parlamentului si, mai mult, a lasat o usa deschisa pentru cazul in care negocierile vor fi reluate.

 

"La despartire eu le-am transmis partenerilor din UNPR ca noi suntem tot acolo si oricand vor sa reluam discutiile suntem deschisi", a declarat liderul PSD.

 

Luni, si conducerea PNL a decis ca partidul va merge singur in alegerile parlamentare, in conditiile in care anterior se speculase intens pe o eventuala fuziune cu UNPR.

 

UNPR a fost infiintat in 2010, de mai multi parlamentari care au plecat din PSD.

 

La alegerile parlamentare precedente, in 2012, UNPR a candidat in alianta cu PSD, PNL si PC, obtinand 10 locuri de deputati si 5 de senatori.

 

In iunie 2015, UNPR a fuzionat prin absorbtie cu PP-DD, iar la alegerile locale din iunie 2016 partidul a candidat in alianta cu PSD.

 

Negocierile dintre UNPR si PSD pentru o alianta in vederea alegerilor parlamentare de la toamna s-au purtat pe ultimei luni, dupa alegerile locale, si s-au derulat in paralel cu cele dintre UNPR si PNL.

 

Apropierea de liberali i-a facut pe mai multi deputati si senatori sa plece din UNPR si sa se alature PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22