Dragnea vede comploturi pentru ca CE sa activeze procedura de deficit excesiv

Iulia Mincu | 13.04.2017

Dragnea acuza ca exista un plan de decredibilizare a Guvernului, astfel incat CE sa declanseze procedura de deficit excesiv. Liderul PSD nu a vrut sa spuna cine sunt cei care ticluesc acest plan, dar a rabufnit din nou impotriva companiilor straine si multinationalelor.

Pe aceeași temă

 

 

Dragnea l-a amenintat pe Misu Negritoiu, seful ASF, cu demiterea  si a atacat caompania olandeza care gestioneaza Pilonul II de pensii.

 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara ca exista un plan pentru a decredibiliza Guvernul Grindeanu, pentru a forta Comisia Europeana sa declanseze o procedura de deficit excesiva pe prognoza.

 

"O sa va spun ceva ce nu s-a mai spus in spatiul public si domnul Viorel Stefan poate sa va confirme. Exista un plan pentru a decredibiliza Guvernul nostru care a fost alimentat cu faptul ca nu o sa avem venituri pentru Legea salarizarii, ca nu o sa putem sa facem veniturile pe care le-am prognozat, ca nu o sa avem cresterea economica prognozata si acest scandal cu pensiile pentru a genera in Comisia Europeana ceva nemaiauzit, nemaiintalnit, neprevazut in Tratat si anume pentru a forta Comsia Europeana sa declanseze o procedura de deficit excesiv pe prognoza, adica sa nu astepte sfarsitul anului si sa spuna de acum 'declansam procedura de deficit excesiv, pentru ca noi credem, dupa toate semnalele care vin din spatiul public din Romania, ca Guvernul nu va realiza tinta de deficit'", a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

 

Liderul PSD a mai spus ca acesta este "de fapt planul, este un plan complex, urat, cu care o sa se bata".

 

Intrebat cine ar sta in spatele acestui plan, liderul PSD a evitat sa raspunda concret.

 

"Nu vreau sa ma lansez in supozitii, dar le transmit celor care ticluiesc planul asta ca daca-l continua o sa discutam si mai deschis. Si vorbim la cel mai inalt nivel, adica sa nu credem ca vorbim de nivelul doi sau trei", a spus Dragnea.

 

La randul sau, ministrul de Finante, Viorel Stefan, a spus ca realizarea acestui plan ar putea avea drept consecinta blocarea fondurilor europene pentru Romania.

 

"Acesta ar fi cel mai grav lucru care s-ar putea intampla", a precizat Stefan.

 

Liviu Dragnea a mai spus ca nu s-a pus niciodata problema nationalizarii fondului de pensii private si ca totul este un zvon lansat de Misu Negritoiu, seful ASF, si de catre ING."Ceea ce  a facut aceasta companie de asigurari olandeza ING putea sa faca intr-o colonia si nu intr-o tara ca Romania. Nu poti sa generezi un asa scandal din nimic. ASF-ul sa ii sanctioneze foarte dur", a declarat Dragnea.


Seful PSD spune ca au fost demerate procedurile parlamentare pentru demiterea intregii conduceri a ASF.

 

Dragnea a reluat in acest context acuzatiile catre ING si multinationale ca si-au instigat angajatii si i-a trimis la proteste.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22