Dragnea: Vom decide marți, cel mai târziu, dacă sesizăm CCR cu privire la blocarea remanierii

Redactia | 26.11.2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o ieșire nervoasă după ședința BPN de luni, când a fost întrebat de către jurnaliști despre subiectul demiterii vicepremierului Paul Stănescu.

Pe aceeași temă

Liviu Dragnea a declarat luni că nu poate sta la nesfârșit cu un blocaj guvernamental, președintele Iohannis implicându-se în activitatea executivului, fără a avea competențe constituționale și că cel mai târziu marți Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pe tema refuzului președintelui de a revoca și numi doi miniștri în Guvernul Dăncilă II.

"I s-a solicitat domnului ministru Toader ca până la sfârșitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională, în cazul în care și după 1 decembrie președintele va refuza să-și îndeplinească atributele constituționale și să ia act de solicitările premierului. În funcție de ce va face președintele Iohannis, luni vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârșit cu un guvern în care președintele vrea să se implice fără a avea vreo competența constituțională”, a spus Dragnea, la Parlament, după ședința BPN al PSD.

El a precizat că se va discuta și în PSD, dar și în coaliție, iar cel târziu marți va fi luată o decizie.

"În mod normal, președintele României trebuia să procedeze imediat la revocarea celor doi miniștri și la numirea celor propuși. În mod nejustificat a amânat decizia până după 1 decembrie. Luni o sa avem o discuție în partid și în coaliție și dacă draftul pentru sesizare este făcut, luni sau cel târziu marți trebuie să decidem dacă utilizăm acea cale", a mai spus liderul PSD.

Toader, ca un membru PSD

Draftul sesizării este întocmit de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care și-a făcut un obicei de a participa la ședințele conducerii PSD, deși susține că nu este membru al partidului social-democrat.

Cu toată supărarea lui Dragnea pe președintele României, PSD nu inițiază niciun demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, a declarat, luni, liderul PSD.

„Nu este luat în calcul niciun demers de suspendare a președintelui. Dacă vreți să-l suspendați dumneavoastră, PSD nu va lua în calcul niciun demers. Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare”, a spus Dragnea, profund iritat de întrebare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22