Dragnea vrea mandate de 5 ani pentru parlamentari și alegerea lor odată cu prezidentialele

I. P. | 29.09.2015

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat și el, luni seara, pentru organizarea la aceeași dată a alegerilor prezidențiale și a celor parlamentarenu susține revenirea mandatului șefului de stat la patru ani, ci lungirea mandatelor parlamentarilor la cinci ani.

Pe aceeași temă

"Este firesc să fie parlamentarele cu prezidențialele și să avem toate alegerile într-un an. De ce am zis cinci ani? Din două motive: nu cred că e corect să se micșoreze mandatul președintelui și alt motiv e că cele europarlamentare sunt din cinci în cinci ani. Atunci am avea șansa ca, între alegerile din 2015 să zicem și până în 2020, să fie cinci ani în care nu sunt campanii electorale, în care nimeni nu mai e tentat să fie populist, nimeni nu mai e tentat să facă scandal", a afirmat Dragnea la TVR, citat de Agerpres.

Totodată, el a menționat că este nevoie de o clarificare a modului de organizare a campaniilor electorale, făcând referire la dosarul "Referendumul" în care a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

"Am sentimentul profund al nevinovăției mele. Sunt absolut convins că nu am încălcat legea cu absolut nimic în ceea ce privește campania de la Referendum. În același timp, cred că este nevoie de o clarificare a modului cum se organizează campaniile electorale, pentru că faptul că eu mă simt profund nevinovat, faptul că n-am făcut absolut nimic, nu înseamnă că cineva din justiție nu poate face o confuzie, nu poate înțelege într-un fel o prevedere legală pe care noi o înțelegem în alt fel. Dincolo de orice altceva, dincolo de procesul meu, eu sunt un simplu cetățean, dar mai important este obiectivul de a nu bloca procesele democratice în România. Alegerile reprezintă un fundament al democrației, ori sistemul de alegeri, modul de a face campanie trebuie să fie atât de limpede și atât de neagresiv și atât de nepericulos pentru cei care organizeză campanii în așa fel încât orice membru de partid să aibă siguranța că poate face campanie fără să fie luat la întrebări", a mai spus Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22