Dragnea vrea pace politica: Le propune presedintelui si opozitiei un proiect de tara

I. P. | 30.09.2015

Liviu Dragnea a susținut miercuri seară că-și dorește construirea de către coaliția de la guvernare, președintele Klaus Iohannis și opoziție a unui proiect de țară. De asemenea, el nu a negar, dar ncii nu a confirmat, faptul că l-ar interesa funcția de premier.

Pe aceeași temă

Șeful interimar al PSD a declarat miercuri seara la Antena 3 că are așteptări de la șeful statului, considerând că acesta are 'un potențial de bună credință' și 'un potenția de a închide războiul politic din România'.

“Din partea mea, și acum, și dacă voi fi ales președintele PSD, este deschidere maximă atât față de președintele Iohannis, cât și față de opoziție. (...) Din partea mea și a PSD, există această deschidere de a construi un proiect de țară serios. Cred că se poate. E și obligatoriu”, a afirmat Dragnea.

Liderul interimar al PSD este de părere că “România poate fi condusă coerent dacă cele trei palate au o relație instituțională corectă și eficientă”.

Referindu-se la relația președinte-premier, Dragea a spus că aceasta 'nu prea există'.

Nu neagă că-l interesează funcția de premier

"Obiectivul meu pentru anul 2016, unul dintre obiective, este pregătirea partidului pentru cele două scrutine importante alegerile locale şi alegerile parlamentare", a declarat, la Antena 3, Liviu Dragnea, întrebat dacă odată ce va ajunge preşedintele PSD va viza şi funcţia de premier.

La insistenţele moderatorului, Dragnea a spus: "Nu ştiu, să ajungem acolo. Nu o să spun că mă interesează, nici nu o să spun că nu mă interesează. Calculul meu este PSD".

Dragnea a mai afirmat că un astfel de calcul ar fi abordare greşită, adăugând că important este ca PSD să câştige alegerile locale şi parlamentare din anul 2016.

Dragnea se așteaptă la denunțuri penale

Președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat miercuri că se așteaptă ca pe numele său să apară, în perioada imediat următoare, un denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

“Mare minune să nu apară vreun nebun care să îmi facă și mie un denunț. Supărarea este foarte mare după ziua de ieri, după ce moțiunea de cenzură a picat. Orice este posibil. Orice nebun poate să vină să facă un denunț pus de nu știu cine, dar procurorii vor cerceta, vor verifica”, a afirmat Dragnea la Antena 3, citat de Agerpres.

***

Liviu Dragnea va deveni pe 11 octombrie președintele de drept al PSD, după ce Comitetul Executiv Național (CexN) al PSD a decis miercuri, prin vot, să nu fie acceptate candidaturile lui Șerban Nicolae și Daniel Savu, astfel încât actualul lider interimar a rămas singur în competiție.

El a adăugat că, "din păcate", a rămas singurul candidat, pentru că și-ar fi dorit o competiție și pentru că niciodată nu a candidat singur pentru vreo funcție."Comisia Electorală Centrală a prezentat raportul privind analiza candidaturilor depuse. Domnul Șerban Nicolae și domnul Daniel Savu au fost invitați să-și expună punctele de vedere, motivațiile, argumentele, au fost și colegi care au avut intervenții. La final, s-a supus la vot propunerea comisiei, pentru că practic se solicita modificarea regulamentului. Nu au fost de acord să se modifice regulamentul. Eu și Victor Ponta am votat în continuare împotriva regulamentului, în schimb votul a decis că nu sunt acceptate cele două candidaturi", a declarat Dragnea, la finalul ședinței CExN al PSD.

Întrebat dacă după alegerile interne din 11 octombrie va propune o echipă de conducere cu care să lucreze, Dragnea a răspuns că nu. "După 11 octombrie voi face câteva propuneri. Nu o listă închisă sau o echipă închisă, ci câteva principii care aș vrea să fie avute în vedere de către delegații de la Congres, dar numai ca și sugestii. Nu mi se pare corect să pui o echipă, nimeni să nu mai aibă dreptul să aibă alt punct de vedere", a menționat Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22